11 TROLEIBUZE NOI LA TARGU JIU – Primaria a semnat un nou contract de 4,8 milioane euro. Un troleibuz costa 534.000 de euro

Solaris Bus & Coach, producator de vehicule electrice pentru transport public, a anuntat ca ainceput livrarea a 11 troleibuze la Targu Jiu, in baza unui contract de aproape 4,5 milioane euro, si a semnat un nou contract de 4,8 milioane euro cu municipalitatea pentru alte 9 vehicule. Valoarea unui vehicul Trollino 12 este de 534.000 de euro.

Solaris Bus & Coach, lider european in productia de vehicule electrice pentru transport public, anunta inceperea livrarii celor 11 troleibuze Trollino 12 in municipiul Targu Jiu in baza contractului in valoare de aproape 4,5 milioane euro, semnat la inceputul anului cu Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei. Acestea sunt primele vehicule de transport public marca Solaris care vor opera la Targu Jiu„, a informat Solaris.

Totodata, compania anunta si semnarea unui nou contract cu Municipiul Targu Jiu pentru livrarea a inca 9 troleibuze Trollino 12, in valoare de 4,8 milioane euro, valoarea unui vehicul Trollino 12 fiind de 534.000 de euro.

Livrarea acestora este programata pentru anul 2022.

Comparativ cu cele 11 troleibuze contractate anterior, aceste 9 troleibuze beneficiaza in plus de baterii de tractiune pentru situatii de urgenta cu o capacitate superioara, ce ofera o autonomie de peste 20 km in lipsa contactului cu linia de electricitate.

Troleibuzele Solaris Trollino 12 ce urmeaza sa fie livrate in oras au o lungime de 12 metri si sunt echipate cu motoare electrice de 160 kW. Conectate la reteaua electrica aeriana existenta in oras, acestea nu genereaza nicio emisie poluanta, urmand astfel tendintele de la nivel european privind reducerea emisiilor in mediul urban.

Vehiculele sunt proiectate sa ofere confort si maxima siguranta pasagerilor, toate troleibuzele Trollino 12 fiind dotate cu aer conditionat si incalzire, un sistem modern de informare a pasagerilor, camere de supraveghere video si un sistem de numarare a pasagerilor. Fiecare troleibuz poate transporta pana la 91 de pasageri, inclusiv 35 de persoane asezate„, precizeaza producatorul.

De asemenea, producatorul a incheeiat recent si un contract cu primaria din Medias, iar valoarea acestuia s-a ridicat la 6 milioane de lei + TVA pentru livrarea celor trei troleibuze Solaris Trollino 12 de ultima generatie.

Troleibuzele Trollino 12 livrate la Medias au o lungime de 12 metri, iar fiecare vehicul poate transporta pana la 91 de pasageri, inclusiv 35 de persoane asezate. Conectate la reteaua electrica aeriana existenta in oras, acestea nu genereaza nicio emisie poluanta si contribuie la reducerea emisiilor in mediul urban.

In prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite in transportul in comun din orasele: Craiova, Cluj-Napoca, Pitesti, Brasov, Satu Mare, Galati, Baia Mare, Oradea, Medias si Targu Jiu, vehiculele electrice si hibrid fiind preponderente. De asemenea, peste 170 de vehicule ecologice urmeaza sa fie livrare in urmatoarele 12 luni catre diferite municipalitati din Romania.

Solaris Bus & Coach SA este unul dintre cei mari producatori din Europa de autobuze si troleibuze. In cei 25 de ani de existenta, compania a produs peste 20.000 de vehicule folosite in transportul public din sute de orase europene. In prezent, Solaris este lider de piata pe segmentul de e-mobilitate in transportul public, gratie gamei sale largi de troleibuze, autobuze electrice cu acumulator si autobuze hibrid livrate.

In septembrie 2018, Solaris Bus & Coach s-a alaturat grupului spaniol CAF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.