CNAIR VERIFICA STADIUL LUCRARILOR LA CENTURA SATU MARE – Drumul este deja in intarziere. Antreprenorul si-a asumat ca finalizeaza proiectul in decembrie

Reprezentantii CNAIR au desfasurat o vizita pe santierul variantei de ocolire Satu Mare. Drumul ar trebui sa fie gata in acest an si a intaminat niste intarzieri pana acum. Mai mult, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Horatiu Cosma, a vizitat si el lucrarile pe santier in luna iulie, ca sa se asigure ca va fi terminat la timp.

In data de 7 septembrie 2021, reprezentantii CNAIR au desfasurat o vizita de monitorizare pe santierul Variantei de Ocolire Satu Mare. La intalnire au participat atat autoritatile locale cat si cele judetene. In cadrul intalnirii a fost vizata verificarea respectarii termenelor asumate de catre antreprenor in vederea finalizarii lucrarilor si anume luna decembrie 2021„, informeaza CNAIR.

Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare are o lungime totala de peste 19 km fiind prevazuta cu doua noduri rutiere precum si cinci poduri si pasaje. Ordinul de incepere pentru lucrarile a fost emis in luna mai 2017. Constructorul avea initial la dispozitie 18 luni pentru finalizarea lucrarilor, dar termenul a fost extins sistematic.

Lucrarile executate in cadrul contractului la data vizitei in santier au fost:

– montare borduri cale 1 si cale 2;

– asternere fundatie balast stabilizat rampe pasaj;

– montare borduri pasaj;

– asternere strat baza rampe pasaj;

– montare guri de scurgere, parapet New Jersey si stalpi iluminat la Pod peste Somes;

– umpluturi pamant armat;

– turnare beton placa suprabetonare Pasaj peste CF;

– amenajare sens giratoriu„, mai arata Compania de Drumuri.

Aflat in luna mai in vizita la Satu Mare, alaturi de premierul Florin Citu, ministrul de Interne, Lucian Bode, a criticat stadiul lucrarilor de la Centura ocolitoare a municipiului. Bode spunea atunci ca lucrarile sunt realizate in proportie de 61% si ca pana la acel moment decontarea investitiei a fost facuta intr-un procent de 56%.

Pentru ca obiectivul este unul de importanta regionala, ministrul a cerut atunci urgentarea lucrarilor, astfel incat in acest an centura sa fie data in circulatie.

Traseul centurii municipiului Satu Mare incepe din DN 19A si are o directie S-N de la limita vestica a Parcului Industrial Sud Satu Mare, va trece paraul Homorodul Vechi, calea ferata Oradea-Halmeu si se va intersecta cu DN19. Aceasta intersectie va fi amenajata denivelat cu un pasaj superior avand lungimea de 63,00 m, inclusiv realizarea unei intersectii la nivel.

Lucrari si la Autostrada Ovidiu-Agigea

De asemenea, lucrari se efectueaza de catre Sectia Autostrazi pe Autostrada A4 (Ovidiu-Agigea). Este inlocuit parapetul metalic avariat, la km 2+800 si la km 4+000; se curata rigola mediana intre km 6+900 – km 6+000.

De asemenea, CNAIR prezinta si stadiul lucrarilor de modernizare pe DN 29D, Botosani – Stefanesti.

Lucrarile sunt executate de Asocierea Autotehnorom SRL – OPR Asfalt – Obras Publicas Y Regadios – Evalcons Tech si prevad modernizarea a 42,7 km de drum national.

Termenul de executie este de 24 de luni, cu o perioada de garantie de 7 ani de la data receptiei.

Articolul precedentNUMIRI SURPRIZA IN CONDUCEREA TAROM – Co-fondatorul FAN Courier, numit in board
Articolul următorAUTOSTRADA LA PRET STANDARD – Ministerul Dezvoltarii a stabilit care este costul pentru un kilometru de centura ocolitoare tip autostrada: minim 2,12 milioane euro/km, maxim 6,34 milioane de euro/km. Cifra se regaseste in programul Anghel Saligny. Atentie: Standardele de cost se vor actualiza anual (Proiectul)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.