DRUMURI DE LA ZERO IN BIHOR – Centura Biharia ar putea fi gata anul viitor

Lucrarile la Centura Biharia au inceput la sfarsitul lunii octombrie si ar putea fi terminate pana la sfarsitul anului viitor. Constructorii decoperteaza stratul vegetal si pregatesc asternerea stratului de balast. In paralel, se definitiveaza solutiile tehnice pentru relocarea utilitatilor.

Centura Biharia este compusa din doua tronsoane, care vor avea o lungime totala de 8,7 kilometri. Primul tronson, de 5,6 km, este centura propriu-zisa, drumul care ocoleste localitatea Biharia, iar cel de-al doilea, cu o lungime de 3,1 km, este drumul ce va lega localitatea Paleu de noua centura.

Se lucreaza si la centura Biharia. Lucrarile la toate centurile ocolitoare ale localitatilor din zona metropolitana a Oradiei sunt in curs de derulare. Centurile Osorhei, Sanmartin, Nojorid si Santandrei sunt intr-o faza avansata si vor fi deschise circulatiei in primavara anului viitor. Din aceasta toamna se lucreaza si la centura ce va ocoli Biharia, plus tronsonul ce va lega Paleul de drumul national 19. In prezent se lucreaza la decopertarea stratului de pamant vegetal, se aduce balastul in santier, se definitiveaza solutiile tehnice pentru relocarea magistralei de gaz si a retelelor electrice ce traverseaza traseul noului drum si se pregatesc lucrarile la podetele necesare scurgerii apelor”, spune presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan.

In urmatoarea perioada se va trece la asternerea si compactarea stratului de balast.

Ne propunem ca pana la sfarsitul anului viitor lucrarile la centura Biharia sa fie terminate. Lucrarile sunt finantate 50% din fonduri europene si 50% din bugetul Consiliului Judetean Bihor”, adauga el.

Finalizarea acestei centuri va asigura fluenta circulatiei la iesirea spre Marghita si Satu Mare, va scadea numarul de accidente pe DN19 si va reduce poluarea in localitatea Biharia.

Reteaua de centuri va scurta timpul de naveta spre Oradea din toate directiile si va genera noi culoare de dezvoltare in zona metropolitana a Oradiei.

In prezent, Consiliul Judetean Bihor deruleaza lucrari la 8 drumuri noi in judetul Bihor, cu o lungime totala de 68 de km:

  • Centura Alesd – 5,8 km
  • Centura Beius – 9,3 km
  • Centura Santandrei – 5 km
  • Centura Nojorid – 8,4 km
  • Centura Sanmartin – 8 km
  • Centura Osorhei – 5,8 km
  • Centura Biharia – 8,7 km
  • Inelul Metropolitan Oradea – 17 km.
Articolul precedentTRANZACTIE PE PIATA CONSTRUCTORILOR DE AUTOSTRAZI – Grecii de la Intrakat cumpara compania de constructii Aktor
Articolul următorPOD PESTE RAUL TISA – Pe teritoriul Romaniei, stadiul lucrarilor este de 22%. Podul ar putea fi gata pana la sfarsitul anului viitor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.