TRANZACTIE PE PIATA CONSTRUCTORILOR DE AUTOSTRAZI – Grecii de la Intrakat cumpara compania de constructii Aktor

Grecii de la Intrakat Group achizitioneaza compania de construcții Aktor si considera piața din Romania ca fiind prioritara. Grupul grecesc Intrakat, din domeniul constructiilor, al infrastructurii, concesiunilor/parteneriatelor publice private (PPP) si managementului deseurilor, anunta finalizarea achizitiei companiei Aktor Construction, care este activa in proiecte importante de infrastructura in Romania.

Companiile nu precizeaza care este valoarea tranzactiei si nici ce decizie s-a luat privind angajatii.

Odata cu includerea Aktor, Intrakat va ajunge la un numar de proiecte in derulare cu o valoare totala estimata pentru sfarsitul anului 2023 la aproape 5 miliarde de euro si, in acelasi timp, isi va extinde amprenta internationala. Intrakat realizeaza proiecte complexe de constructii la scara larga in Grecia si in alte tari, prin intermediul unei retele de filiale inalt specializate din sud-estul Europei, inclusiv Romania.

In urma unui acord de vanzare si cumparare, anuntat la inceputul anului, si a aprobarii recente a achizitiei de catre Comisia Concurentei din Grecia, Intrakat isi sporeste dimensiunile si acoperirea pentru a deveni un grup de afaceri de frunte in sectorul constructiilor din Europa de Sud-Est, extinzandu-si dinamic portofoliul in domenii noi, cum ar fi sursele de energie regenerabila, stocarea energiei, proiecte de mediu si imobiliare”, anunta compania.

Compania Intrakat considera piata din Romania ca fiind o prioritate de top, grupul fiind prezent la randul sau in tara noastra.

Compania va depune toate eforturile pentru a livra la timp si cu succes proiectele de infrastructura ale Aktor in sectoarele feroviare si de autostrazi din Romania”, precizeaza compania.

Alexandros Exarchou (foto), vicepresedintele Consiliului de Administratie si CEO al Grupului Intrakat, a ocupat functia de CEO al Aktor (din iulie 2018 pana in ianuarie 2021). Acesta a salutat decizia Comisiei de Concurenta din Grecia si si-a exprimat angajamentul de a oferi servicii exceptionale in finalizarea proiectelor, in spiritul viziunii grupului de a deveni un important forta in sectoarele constructiilor si infrastructurii din sud-estul Europei. Exarchou va prelua, de asemenea, functia de presedinte si CEO la Aktor.

Achizitia Aktor marcheaza o piatra de hotar in strategia de crestere a Grupului Intrakat, cu accent pe investitiile strategice si directia clara de la care se asteapta sa genereze fluxuri financiare stabile si sa pozitioneze Grupul ca lider de piata in Europa de Sud-Est pentru anii urmatori”, mai arata constructorul.

Intrakat Group este unul dintre grupurile de frunte din Grecia, cu o prezenta semnificativa in sud-estul Europei. Compania este activa in diverse sectoare, inclusiv proiecte de infrastructura, parteneriate public-privat (PPP), concesiuni, surse de energie regenerabila (SRE), stocare de energie, dezvoltare imobiliara, proiecte de mediu si tehnologii digitale. Compania este listata la Bursa din Atena din 2001.

Actionarul principal al Grupului Intrakat este Winex Investmets Ltd, controlata de Alexandros Exarchou si Dimitris Bakos si Ioannis Kaimenakis, investitori implicati in transport maritim si rafinarii de petrol. Aceiasi investitori (A. Exarchou, D. Bakos, J. Kaimenakis), prin vehiculul de investitii Thrivest Holding Ltd, au intrat si in sectorul bancar din Grecia controland Pancreta Bank si fiind si actionari la Attica Bank.

Articolul precedentLOTUL 1 AL AXEI RUTIERE STRATEGICE IASI-SUCEAVA, FINALIZAT – Investitia in cei aproape 30 de km se ridica la 79 de milioane lei
Articolul următorDRUMURI DE LA ZERO IN BIHOR – Centura Biharia ar putea fi gata anul viitor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.