RANGA DE LA CAB – Salariile angajatilor Metrorex raman majorate cu 18%. Curtea de Apel Bucuresti a decis definitiv ca majorarea salariala nu poate fi suspendata

Decizie bomba a Curtii de Apel Bucuresti in scandalul Metrorex – Unitatea Sindicatul Liber Metrou privitor la cuantumul salariilor celor peste 5000 de angajati ai companiei Metorex SA. Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis definitiv miercuri, 25 august 2021, ca majorarea salariilor angajatilor Metrorex SA cu 18% nu poate fi suspendata, astfel incat reprezentatii societatii de la metrou vor beneficia in continuare de salariile majorate cu 18%, astfel cum s-a decis incepand cu 1 noimebrie 2020.

Prin decizia adoptata miercuri de Curtea de Apel Bucuresti a fost practic mentinuta solutia Tribunalului Bucuresti care a respins cererea Metrorex SA de suspendare a majorarii salariilor cu 18%.

Iata solutia pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti in dosarul nr. 17999/3/2021 (4540/2021):

Solutia pe scurt: Respinge apelul, ca nefondat. Respinge cererea formulata de intimat referitoare la obligarea apelantei la plata cheltuielilor de judecata, ca neintemeiata. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 24.08.2021, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei.
Document: Hotarare 3951/2021 24.08.2021


Drula era preocupat de majorarile salariale din pandemie de la Metrorex

Scandalul privind cuantumul salariilor angajatilor Metrorex a luat amploare odata cu declansarea grevei spontane din subteran, care a culminat cu iesirea publica a ministrului Transporturilor Catalin Drula, care a criticat atat gestul angajatilor Metrorex, cat si nivelul salarial al acestora, punctand ca in plina pandemie acestia si-au majorat nepermis salariile. La acel moment, intrarea in greva a lucratorilor de la metrou a fost considerata o reactie a angajatilor de la metrou fata de anuntul Metrorex, sustinut de ministrul Transporturilor, potrivit caruia urmau sa fie demolate toate magazinele din statiile de metrou.

„Pe vreme de pandemie, in timp ce toata lumea suferea s-a gasit solutia sa se majoreze salariile Metrorex cu 18%”, sustinea ministrul Transporturilor in martie 2021, in ziua grevei declansate de lucratorii de la metrou.

De la salarii la ranga a fost doar un pas

La randul lor, reprezentatii Unitatea Sindicatul Liber Metrou au precizat la acea data ca protestul spontan nu are legatura cu spatiile de la metrou, ci cu faptul ca se doreste reducerea salariilor cu 25%, urmand sa se faca disponibilizari in randul angajatilor.

In aceasta dimineata, lucratorii din metrou au decis oprirea voluntara a lucrurilor. Avem mai multe revendicari catre domnul ministru. Domnule ministru, oprirea voluntara a lucrurilor la metrou in dimineata zilei de astazi s-a intamplat din urmatoarele motive: 47 de mecanici au fost concediati, s-a revenit apoi si au fost reangajati. Se pare ca doar o parte au mai acceptat. Se fac disponibilizari de personal la toate sectiile din metrou. S-a solicitat reducerea salariilor cu 25%. La metrou este o lipsa totala de dialog social”, afirma la acea data Dan Vasile, revizor tenhic la depou, si membru al sindicatului USLM.

Ulterior, Catalin Drula a anuntat ca a depus plangere penala la Directia Nationala Anticoruptie impotriva persoanelor care se fac responsabile pentru parazitarea traficului subteran prin protestul spontan organizat de angajatii Metrorex, pentru ca la cateva zile de la greva spontana, ministrul Drula, insotit de directorul general al Metrorex, Stefan Paraschiv, si alte cateva persoane sa inceapa campania de demolare cu ranga a spatiilor comerciale de la metrou.

Sursa foto: playsport.ro

Articolul precedentPLANURI AMBITIOASE CU TRANSPORTUL IN TIMISOARA – In septembrie intra in circulatie primul tramvai nou cumparat dupa Revolutie. In cativa ani 40% din calatorii vor fi facute cu transportul in comun
Articolul următorAUTORIZATIE PENTRU CALEA FERATA VIDRA-COMANA – Etapa 1, gata de start. Lucrarile depasesc 200 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.