ANGAJATILOR DE LA METROU LI SE DA RANGA IN MANA – Directorul Metrorex a semnat un ordin prin care le cere salariatilor sa puna umarul la distrugerea spatiilor comerciale ilegale (Dispozitia)

Scandalul iscat de decizia Metrorex de a desfiinta magazinele de la metrou, revoltele din subteran ale reprezentantilor sindicatului Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM), angajati ai Metrorex, legat de posibilele indisponibilizari in randul companiei, dar si de o eventuala reducere a salariilor ajunge la un nou apogeu. Incepand din 14 aprilie 2021, angajatii Metrorex au obligatia sa puna mana (sau ranga, cum a procedat directorul Metrorex Stefan Paraschiv pentru a da exemplu de cum trebuie distruse spatiile comerciale de la metrou – foto), in functie de ordin, si sa procedeze la dezafectarea spatiilor de la metrou.

Conform unui document prezentat de USLM condusa de Ion Radoi, sindicat care administreaza spatiile comerciale de la metrou prin societatea Sindomet Servcom SRL (cu care Metrorex a avut contract pentru respectivele spatii comerciale), directorul Metrorex, Stefan Paraschiv, vrea sa ii scoata la munca pe angajatii Metrorex, pentru a finaliza operatiunea de dezafectare a spatiilor comerciale.

Potrivit Dispozitiei nr. 3 din 14 aprilie 2021 a directorului general al Metrorex, Stefan Paraschiv, prezentata de USLM pe pagina de facebook, tinand cont de notficarea privind „eliberarea in regim de urgenta a spatiilor apartinand domeniului public al statului,, ocupate fara temei legal”, toti salariatii Metrorex vor trebui sa „respecte dispozitiile/sarcinile/ordinele directorului general al Metrorex” si sa „acorde suport corespunzator sarcinilor incredintate reprezentatilor din partea institutiilor statului si a personalului salariat al acestora care desfasoara actiuni de desfiintare/dezafectare a constructiilor provizorii cu destinatie comerciale, amplasate fara autorizatie de construire in incinta statiilor de metrou”.

Redam postarea USLM, precum si documentul privind ordinul directorului general al Metrorex Stefan Paraschiv:

„Priviti ce incearca sa faca Domnul Director General Metrorex !

In legatura cu Dispozitia nr 3 din 14.04.2021 a directorului general Metrorex – Stefan Paraschiv, facem urmatoarele precizari:

– Incearca sa implice salariatii Metrorex in actiunea de forta, ilegala privind demolarea spatiilor comerciale din metrou.

– Directorii de ramura ai Metrorex SA au spus clar ca doar cu respectarea sigurantei circulatiei, a calatorului, a instructiilor de serviciu si a fisei postului.

– Avand in vedere aceste instructii care specifica clar obligatiile si sarcinile de serviciu, stim toti ca nu intra in obligatia noastra sa executam aceasta dispozitie ilegala.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS II AMINTIM DOMNULUI DIRECTOR GENERAL CA ACEASTA DIPOZITIE ESTE UN ABUZ DE SERVICIU, IAR SINGURA OBLIGATIE A SALARIATILOR METROREX ESTE CEA A SIGURANTEI CIRCULATIEI”.

Articolul precedentUMBRARESCU S-A SPECIALIZAT IN DRUMURI EXPRES – CNAIR a semnat contractul cu asocierea detinuta de familia Umbrarescu pentru proiectarea si executia Drumului Expres Braila-Galati. Drula aplauda: „Antreprenorul roman a dat dovada de seriozitate”
Articolul următorCFR CALATORI ARE UN NOU DIRECTOR GENERAL – Ovidiu Vizante ii ia locul lui Dan Costescu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.