UMBRARESCU S-A SPECIALIZAT IN DRUMURI EXPRES – CNAIR a semnat contractul cu asocierea detinuta de familia Umbrarescu pentru proiectarea si executia Drumului Expres Braila-Galati. Drula aplauda: „Antreprenorul roman a dat dovada de seriozitate”

Dupa contestatii la Comisia Nationala de Solutionarea Contestatiilor (CNSC) si dupa procese la Curtea de Apel Bucuresti in care castigatorul licitatiei pentru Drumul Expres Braila-Galati a fost contestat de italienii de la ASTALDI, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a reusit sa dea startul proiectului. Joi, 15 aprilie 2021, a fost anuntata semnarea de catre CNAIR a contractului pentru proiectarea si executia Drumului Expres Braila – Galati cu asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade, in prezenta ministrului Transporturilor Catalin Drula.

Catalin Drula: „Am toata increderea ca in 2023, vom putea circula pe un drum modern intre orasele Braila si Galati”

Cei 11 km ai Drumului Expres Braila Galati vor fi dati in folosinta, astfel cum anunta ministrul si cum prevede si calendarul lucrarii, in 2023, valoarea proiectului ridicandu-se la 371,4 milioane lei fara TVA. Finantarea pentru constructia drumului expres se va face din fonduri europene nerambursabile: „Azi am participat la semnarea contractului pentru construirea (proiectare + executie) drumului expres Galati – Braila. Acesta este un proiect-cheie pentru legarea celor doua municipii, pentru dezvoltarea intregii zone, inclusiv prin conexiunea la podul suspendat peste Dunare si, implicit, la Tulcea.

Viitorul drum expres, o alternativa la DN22B, are o lungime de 11 km, va cuprinde 3 poduri, 2 viaducte si un pasaj si va fi proiectat, evident, cu 2 benzi pe sens si cu parapete despartitor intre sensuri”, a anuntat Catalin Drula.

In anuntul facut pe pagina sa de Facebook, ministrul Catalin Drula si-a exprimat totodata aprecierea pentru antreprenorul roman „Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade”, societati detinte de familia constructorului Dorinel Umbrarescu, punctand faptul ca acesta „a dat dovada de seriozitate in lucrarile pe care le are deja in portofoliu” si ca are incredere ca lucrarea va fi finalizata conform termenelor stabilite prin contract: „Antreprenorul roman care a castigat contractul si care a dat dovada de seriozitate in lucrarile pe care le are deja in portofoliu va trebui sa finalizeze proiectarea in cel mult 10 luni, iar executia in maximum 24 de luni. Am toata increderea ca se va incadra in acest termen si ca, in 2023, vom putea circula pe un drum modern intre orasele Braila si Galati”.

Redam integral comunicatul CNAIR:

”Joi, 15.04.2021, CNAIR a semnat contractul pentru „Proiectarea si Executia Drumului Expres Braila – Galati” cu ASOCIEREA SC SA & PE CONSTRUCT SRL (LIDER DE ASOCIERE) – SPEDITION UMB – TEHNOSTRADE S.R.L.

Valoarea contractului este de 371.416.131,09 lei fara TVA.

Sursa de finantare: Fonduri Europene Nerambursabile.

Durata contractului este de 34 luni, din care 10 luni perioada de proiectare si 24 luni perioada de executie a lucrarilor. Perioada de garantie este de 120 de luni.

Acest obiectiv consta in construirea a 11,088 km de drum expres, la 2 benzi pe fiecare sens de circulatie, inclusiv a 3 poduri, 1 pasaj si 2 viaducte.

Drumul Expres Braila – Galati va fi o varianta alternativa viabila pentru traficul greu de pe DN22B si va asigura o conexiune corespunzatoare intre cele doua orase, precum si cu podul suspendat peste Dunare din zona Braila.”

Articolul precedentRAR ARE PROFITABILITATE DE TOP – Registrul Auto Roman produce mai mult decat cheltuie. Pentru 2021 se estimeaza venituri de peste 400 si cheltuieli de circa 288 milioane lei
Articolul următorANGAJATILOR DE LA METROU LI SE DA RANGA IN MANA – Directorul Metrorex a semnat un ordin prin care le cere salariatilor sa puna umarul la distrugerea spatiilor comerciale ilegale (Dispozitia)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.