UN NOU DRUM EXPRES IN ROMANIA INTRE 4 JUDETE – Drumul Expres TransRegio Galati – Braila – Slobozia – Drajna – Autostrada A2 – Chiciu va avea 142 de kilometri si costa jumatate de milliard de euro

Un nou drum TransRegio va lega patru judete cu Autostrada Soarelui, iar ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost prezent la semnarea contractului privind realizarea studiului de fezabilitate pentru acest traseu. Noua sosea de mare viteza va face conexiunea orasului Slobozia cu Galati si Braila, cu Autostrada Soarelui (A2) si apoi cu Dunarea, via Calarasi.

La Braila, am semnat, alaturi de presedintele CJ Braila, Francisk Iulian Chiriac, presedintele CJ Ialomita, Marian Pavel, si administratorul public al judetului Calarasi, Bogdan Mihai, contractul privind realizarea studiului de fezabilitate pentru un drum de mare viteza care sa conecteze judetele din regiune cu Autostrada Soarelui, pe ruta Galati – Braila – Slobozia- Drajna si Chiciu (Calarasi) – Drajna. La acest eveniment au participat si ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ministrul Culturii, Lucian Romascanu, precum si europarlamentarii Dan Nica si Mihai Tudose”, spune Costel Fotea, presedintele Consiliului Judetean Galati.

Contractul privind realizarea studiului de fezabilitate pentru Drumul Expres TransRegio Galati – Braila – Slobozia (Ialomita) – Drajna – Autostrada A2 – Chiciu (Calarasi) a fost astfel semnat.

Licitatia a fost castigata de catre Asocierea East Water Drillings SRL & Primacons Group SRL, iar valoarea contractului este de 17.064.028 de lei (fara TVA).

Drumul TransRegio are o lungime estimata de 142 de kilometri, investitia totala fiind evaluata la aproximativ 500 de milioane de euro.

Pentru mine este o satisfactie deosebita ca astazi s-a semnat acest contract aici. Este cel mai mare ADI, cea mai mare asociere la nivel national, pe patru consilii judetene. Iata ca, spre deosebire de altele, si nu am de ce sa ascund acest lucru – in acest an am semnat 54 de protocoale de acest tip – este lucrarea cea mai mare, s-au si miscat foarte bine si astazi am ajuns in acest punct. Va rog frumos sa ne luati banii, pentru ca voi faceti toate lucrarile, ministerul plateste si sunt extrem de bucuros sa pot sa finantez lucrari de acest tip. Inca o data: felicitari. Este un exemplu pentru toti ceilalti cu care am semnat protocoale in acest an pe lucrari mai simple, care nu au ajuns sa parcurga asa de repede etapele cum s-a intamplat aici. Felicitari!”, a declarat ministrul Grindeanu.

La finalul acestor analize tehnice, specialistii vor spune care sunt alternativele de traseu, unde se poate extinde la patru benzi ruta actuala catre autostrada sau unde trebuie construite de la zero tronsoane noi de drum, pasaje rutiere sau centuri ocolitoare, astfel incat sa fie scos cat mai mult traficul din interiorul localitatilor.

Proiectul privind Drumul Expres TransRegio Galati – Braila – Slobozia – Drajna – Autostrada A2 – Chiciu reprezinta cea mare mare investitie din judetul Ialomita, bazata pe alianta administrativa a patru judete (Galati, Braila, Ialomita si Calarasi) ce au ca scop implementarea de proiecte majore in infrastructura de transport in zona de Est si Sud a tarii. Drumul TransRegio are o lungime estimata de 150 de kilometri, investitia totala fiind evaluata la aproximativ 500 de milioane de euro. Noua sosea de mare viteza va face conexiunea orasului Slobozia cu Galati si Braila, cu Autostrada Soarelui (A2) si apoi cu Dunarea, via Calarasi. Sunt convins ca acest parteneriat administrativ, inceput de anul trecut, va duce la dezvoltarea regiunii noastre si reprezinta o oportunitate de a mentine judetul nostru conectat la marile retele de transport”, spune Marian Pavel, presedintele Consiliului Judetean Ialomita.

15 firme, cu tot cu subcontractori, inclusiv cu Oficiul Judetean pentru Studii Pedologice si Agrochimice Galati, vor lucra la acest important si necesar studiu de fezabilitate.

Avem mare nevoie de acest drum de mare viteza, care va conecta judetul nostru, prin intermediul Drumului Expres Galati-Braila, si podul de peste Dunare cu A2, pentru a reduce substantial timpul de deplasare pe drumul catre Bucuresti si pentru a creste siguranta in trafic. Conform Master Planului de Transport al Romaniei, lungimea estimata a drumului Transregio este de aproximativ 150 de km. Pentru acest proiect, ne-am aliat patru judete, in cadrul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Infrastructura de Transport de Interes Strategic, si am realizat impreuna un parteneriat cu CNAIR”, mai spune Costel Fotea, presedinte CJ Galati.

Articolul precedentUNDA VERDE PENTRU AUTOSTRADA BUCURESTI-ALEXANDRIA – Traseul a fost aprobat
Articolul următorAEROPORTUL DIN BRASOV FACE ANGAJARI – Sase posturi pe perioada nedeterminata sunt scoase la concurs

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.