JUDETUL DOLJ ALOCA 313 MILIOANE LEI IN ACEST AN PENTRU INVESTITII IN TRANSPORT – Vor fi modernizate cele doua tronsoane ale DJ 561A Giurgita – Plenita – limita cu judetul Mehedinti. Demareaza licitatia de modernizare a DJ 606A

Judetul Dolj si-a stabilit pentru acest an investitii de 313 milioane lei in transporturi, mai ales in modernizarea unor drumuri judetene. Cosmin Vasile, presedinte Consiliului Judetean Dolj, spune ca dezvoltarea este strans legata de infrastructura de transport, astfel ca bugetul anului 2023 are o suma importanta alocata proiectelor de modernizare a drumurilor judetene.

Peste 313 milioane de lei este valoarea prinsa in buget pentru capitolul “Transporturi”, cea mai mare parte a banilor fiind folositi pentru finalizarea proiectelor de reabilitare a primelor doua artere rutiere din Dolj, ca lungime, dar si pentru inceperea unor noi santiere pe drumurile judetene. In 2023, se vor finaliza lucrarile la primul tronson al drumului judetean 552 Craiova – Cetate, dupa ce tronsonul 2 a fost finalizat la sfarsitul anului trecut. Pentru cei aproape 40 de kilometri de drum care mai sunt in lucru, in bugetul de anul acesta am prins suma de 40 de milioane de lei”, spune presedinte Consiliului Judetean Dolj.

Aproape 150 de milioane de lei vor asigura continuarea proiectului de modernizare a celor doua tronsoane ale drumului judetean 561A Giurgita – Plenita – limita cu judetul Mehedinti. Stadiul lucrarilor a ajuns la 75% pe primul tronson si la 60% pe cel de-al doilea. Acest drum este cea mai mare artera rutiera a judetului, in lungime de 70 de kilometri.

Cele doua proiecte sunt finantate din fonduri europene, dar anul trecut am obtinut si fonduri guvernamentale din Programul National de Investitii „Anghel Saligny”. Astfel, anul acesta vom demara licitatia pentru executia proiectului de modernizare a drumului judetean 606A Breasta – Argetoaia – limita cu judetul Mehedinti”, mai spune Cosmin Vasile.

Tot pentru imbunatatirea conexiunilor rutiere din judet, au fost pregatite documentele pentru accesarea unei axe de finantare cu fonduri europene in vederea modernizarii drumului judetean 641 limita judetului Olt – Pielesti – intersectie cu DN 65C, investitie evaluata la aproape 330 de milioane de lei, fara TVA.

De asemenea, reprezentatul CJ Dolj anunta ca a fost turnata prima cupa de beton la fundatia noului terminal al Aeroportului International Craiova. Este vorba de realizarea stratului de egalizare, etapa de la care va incepe constructia propriu-zisa a cladirii.

S-au facut totodata verificarile specifice terenului si, pe o suprafata de 1.200 mp, s-a turnat un strat de beton de 5 cm, urmand ca dupa realizarea hidroizolatiei sa se toarne cel de-al doilea strat de egalizare.

Lucrarile de pe santier se desfasoara conform graficului, astfel ca ne asteptam sa vedem cat mai curand structura cladirii ridicata. Construirea unui nou terminal al Aeroportului International Craiova este cel mai mare proiect finantat cu fonduri europene aflat acum in implementare. Realizarea unui terminal dimensionat pentru procesarea unui numar de pana la doua milioane de calatori este esentiala pentru viitorul aeroportului din Craiova”, adauga el.

Articolul precedentCONTRACT SEMNAT PENTRU PROIECTAREA DRUMURILOR JUDETENE DE LEGATURA CU AEROPORTUL DIN IASI – Drumul judetean DJ 282G va fi modernizat. Pana la finalul anului, Aeroportul din Iasi va fi al doilea cel mai mare aeroport din Romania
Articolul următorREZULTATE IN CRESTERE LA ADMINISTRATIA PORTURILOR MARITIME – Compania estimeaza venituri de 572,4 milioane lei in acest an si profit de 90 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.