CONTRACT SEMNAT PENTRU PROIECTAREA DRUMURILOR JUDETENE DE LEGATURA CU AEROPORTUL DIN IASI – Drumul judetean DJ 282G va fi modernizat. Pana la finalul anului, Aeroportul din Iasi va fi al doilea cel mai mare aeroport din Romania

Contractual pentru proiectarea drumurilor judetene de legatura cu Aeroportul din Iasi a fost semnat. Consiliul Judetean Iasi, prin Directia Judeteana de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi, a semnat contractul pentru intocmirea documentatiilor tehnico-economice pentru dezvoltarea infrastructurii de transport rutier spre Aeroportul International Iasi. Este vorba despre modernizarea drumului judetean DJ 282G: lim. Municipiul Iasi – Aroneanu – Rediu Aldei (aproximativ 6,5 km) si realizarea drumului de legatura din DJ 282 G (Aroneanu) – Aeroportul International Iasi (aproximativ 3 km).

Firma care a castigat licitatia este SC SIMPA CONSULT SRL, iar valoarea contractului este de 184.589,60 lei (fara TVA).

Prin semnarea contractului pentru intocmirea documentatiilor tehnico-economice privind modernizarea drumurilor de legatura catre Aeroportul International Iasi, intram intr-o noua etapa in ceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii aeroportuare care sa faca cinste judetului nostru si regiunii Moldovei. Structura noului terminal de la aeroport este realizata in proportie de 100%. Montajul elementelor prefabricate ale terminalului de pasageri T4 a fost terminat mai repede cu aproximativ o luna decat termenul prevazut in graficul de lucrari. Astfel, avem garantia, fiind in avans cu lucrarile, ca vom finaliza la timp terminalul T4, care va fi al doilea cel mai mare din Romania. Dar pentru a avea un aeroport modern, la standarde europene, avem nevoie si de o infrastructura care sa sustina acest ritm de dezvoltare. De aceea, ne-am asumat modernizarea DJ 282 G si realizarea drumului de legatura catre aeroport, in total 9,5 km de drum. Am avut aceasta strategie inca de la momentul conturarii proiectului noului terminal si am facut toate demersurile, in paralel, pentru a construi variante alternative de acces. Printr-o colaborare foarte buna intre CJ, DJADP si proiectant, sunt convins ca vom face o treaba foarte buna si vom putea finaliza documentatiile intr-un timp cat mai scurt. In primavara anului viitor, cand T4 va fi operational, imi doresc ca iesenii sa poata beneficia si de noua infrastructura rutiera”, a declarat presedintele CJ, Costel Alexe.

Acesta da asigurari ca, pana la finalul anului, vom avea la Iasi al doilea cel mai mare aeroport din Romania.

V-am promis ca, odata cu extinderea si modernizarea Aeroportului, vom crea noi drumuri de legatura pentru fluidizarea traficului si accesul mai usor catre aeroport. Astazi am semnat contractul de proiectare pentru modernizarea drumului judetean DJ 282G: limita Municipiul Iasi – Aroneanu – Rediu Aldei (aproximativ 6,5 km) si realizarea drumului de legatura din DJ 282 G (Aroneanu) – Aeroportul International Iasi (aproximativ 3 km). Astfel, vom face fata viitoarei capacitati de procesare de peste 3,3 milioane de pasageri pe care aeroportul o va avea odata cu terminarea lucrarilor la terminalul T4”, spune el.

Presedintele Consiliului Judetean, Costel Alexe, a efectuat si o vizita pe santierul de la Aeroportul din Iasi.

Pana la baza Lacului Aroneanu, unde vor fi doua sensuri giratorii, drumul va avea patru benzi, iar pana la Rediu Aldei vor fi doua benzi, cu acostamente consolidate, astfel incat sa asiguram confort in trafic si viteza de deplasare corespunzatoare. Totodata, prin tema de proiectare, vrem sa realizam trotuare pe tot intravilanul comunei Aroneanu, iar partea de acces spre Aeroport vrem sa o gandim pentru urmatorii 50 de ani”, a declarat directorul DJADP Iasi, Ciprian Ciucan.

Termenul pentru proiectarea drumurilor judetene care vor face legatura cu Aeroportul International Iasi este de 90 de zile calendaristice, de la ordinul de incepere a prestarii serviciilor.

Este un proiect mult asteptat de noi. Investitiile de la Aeroport aduc si comunitatii noastre beneficiul de modernizare a acestor drumuri, care pentru noi inseamna foarte mult. Realizarea drumului judetean care duce la Rediu Aldei asa cum l-am gandit noi va rezolva problema comunitatii la un nivel pe care nu il putem asigura astazi. In plus, cele doua sensuri giratorii de la Lacul Aroneanu vor fluidiza accesul spre Sorogari si Dorobant. Asteptam, de asemenea, cu mare interes si viitoarea banda care va veni din autostrada A8 si va face conexiunea cu Aeroportul”, a declarat primarul comunei Aroneanu, Benoni Moruzi.

Articolul precedentEFECTELE RAZBOIULUI DIN UCRAINA IN TRAFICUL DE MARFA CU ROMANIA – Traficul feroviar de marfa la granita cu Ucraina a crescut anul trecut cu 65%
Articolul următorJUDETUL DOLJ ALOCA 313 MILIOANE LEI IN ACEST AN PENTRU INVESTITII IN TRANSPORT – Vor fi modernizate cele doua tronsoane ale DJ 561A Giurgita – Plenita – limita cu judetul Mehedinti. Demareaza licitatia de modernizare a DJ 606A

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.