RADOI, S-A TERMINAT! – Ultimatumul lui Catalin Drula: „Nu are rost sa te duci la puscarie pentru Radoi… Pana acum ministrii succesivi au inchis ochii la o ilegalitate”

Ministrul Transporturilor Catalin Drula (foto) puncteaza decisiv in protestul spontan al angajatilor de la Metrorex, care sunt membri ai sindicatului Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) condus de Ion Radoi.

Intr-o conferinta sustinuta in fata sediului Ministerului Transporturilor, Catalin Drula le-a transmis protestarilor de la metrou sa inceteze manifestarea care a condus la paralizarea Bucurestilor, avertizandu-i ca actiunea lor este profund ilegala: „Nu are rost sa te duci la puscarie pentru Radoi”.

Recunoscand practic ca problemele de la metrou reprezinta un butoi cu pulbere, Catalin Drula a precizat ca „pana acum ministrii succesivi au inchis ochii la o ilegalitate”, permitand ca metroul bucurestean sa se transforme in „imperiul lui Radoi”.

Acum insa Drula zice ca opreste jocul: „Radoi, s-a terminat”, este mesajul pe care il transmite ministrul Transporturilor liderului USLM, cu care a precizat ca nu are ce sa vorbeasca, intrucat discutiile vor fi purtate in cadrul unui dialog civilizat cu directorul Metrorex Stefan Paraschiv.

In interventia sa, Catalin Drula a facut apel la autoritatilor responsabile cu ordinea publica sa restabileasca functionarea metroului bucurestean, iar in cazul in care este necesara o interventie in acest sens sa nu ezite, subliniind in acealasi timp ca aceasta nu este atributia sa.

Redam in continuare principalele declaratii ale ministrului Transporturilor Catalin Drula:

„-Le cer scuze bucurestenilor pentru ca au fost obligati azi sa treaca prin acest eveniment neplacut, dar as vrea sa le cer scuze ca cateva zeci de ani ministrii transporturilor au lasat sa se formeze un buboi, o mafie aici. Cata vreme sunt aici nu vom ceda niciun milimetru, pentru ca despre asta e vorba despre o organizatie mafiota. Despre o grupare care se comporta ca un stat mafiot si care recurge la santaj. Liderul de cartel Ion Radoi a decis ca bucurestenii nu conteaza, ca singurul lucru care trebuie sa conteze sunt banii firmei pe care o controleaza.

-Spun foarte clar: Radoi, s-a terminat! Ceea ce ai facut zeci de ani nu mai merge. Este absolut inadmisibil ca o infrastructua critica nationala sa fie blocata, sinele sa fie ocupate prin multiple infractiuni. Voi unde va credeti? V-a mers pana acum, acum nu mai merge.. Ceea ce ai facut zeci de ani nu mai merge.

Am depus plangere penala la DNA si am toata increderea ca justitia isi va face datoria.

-Pagubele se ridica la milioane de lei.

-Este absolut imperativ ca metroul sa circule urgent din nou. Le cer celor implicati, si poate multi dintre ei manipulati, sa se opreasca din incalcarea legii.

-Autoritatile trebuie sa isi faca datoria penru ca numai ei pot elibera sinele de acesti ilegalisti.

Nu a fost nimeni concediat de la metrou. Cine spune asta minte cu o nerusinare penala. Sunt doat 10 oameni care si-au inaintat dosarul de pensie. Niciun salariu nu a fost redus in acest moment.

-De fapt, altele sunt mizele acestei actiuni. Sunt cele identificate de corpul de control. Spatiile comerciale ocupate fara drept. Va reamintesc ca ieri s-a trimis o somatie a acestor spatii ocupate fara drept si miza este aceasta. Banii pe care firma ii incaseaza. Pe acest subiect nu avem ce discuta.

Vom purta un dialog, dar doar dupa ce reporneste metroul.

Nu este o actiune sindicala, este o actiune ilegala. Sunt convins ca vor actiona (n.red. – fortele de ordine) daca oamenii care sunt manipulati de liderul sindical nu renunta la aceasta actiune. Este o infrastructura publica a statului roman, nu este a domnului Radoi.

-Sunt 5500 de angajati, numai cateva sute au fost implicati in aceasta actiune, le multumesc celor care s-au prezentat la munca.

Cer autoritatilor responsabile cu ordinea publica sa restabilim functionarea metroului bucurestean. Exista sustinerea intregului guvern si a coalitiei pentru atitudinea de normalitate. Nu mi se pare normal sa fim lasi, sa acceptam ca drepturile cetatenilor sa fie calcate in picioare ca sa nu ai tu probleme ca ministru.

-Am facut un apel la oameni sa renunte. Nu are rost sa te duci la puscarie pentru Radoi.

Pe vreme de pandemie, in timp ce toata lumea suferea s-a gasit solutia sa se majoreze salariile Metrorex cu 18%.

Vom restabili legalitatea in spatiile de metrou. Nu este normal ca spatiile sa fie administrate ca si cum ar fi proprietate privata. Eu nu fac decat sa aplic legea si sa urmaresc interesul public.

-Avand o tulburare de ordine publica masurile care trebuie luate sunt de natura ordinii publice.

Pana acum ministrii succesivi au inchis ochii la o ilegalitate. Acolo este imperiul lui Radoi. Exista un cadru formal in care se face dialogul social. Si conducerea Metrorex a fost de acord cu acest dialog, dar aceasta este o actiune ilegala. Nu am ce sa discut cu domnul Radoi, domnul Radoi va discuta cu directorul Metrorex. Eu sunt aici sa apar legea„.

Articolul precedentDRULA A REZOLVAT PROTESTUL DE LA METROU – Ministrul Transporturilor a depus plangere penala la DNA pentru blocarea metroului
Articolul următorMETROUL, FOLOSIT CA TROC INTRE PUTERI – Analistul economic Adrian Caciu schimba directia: „Bode si conducerea din 2020 a Metrorex si-au cumparat linistea acordand o crestere de 18% a salariilor angajatilor companiei in schimbul tacerii referitoare la licitatia privind achizitia de rame de metrou de la firma Alstom”

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.