DRULA A REZOLVAT PROTESTUL DE LA METROU – Ministrul Transporturilor a depus plangere penala la DNA pentru blocarea metroului

Ministerul Transporturilor Catalin Drula a gasit solutia pentru deblocarea protestului declansat vineri dimineata, 26 martie 2021, de angajatii Metrorex, membri ai organizatiei sindicale Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM)! In urma cu scurt timp reprezentatul USR a anuntat ca a depus plangere penala la Directia Nationala Anticoruptie impotriva persoanelor care se fac responsabile pentru parazitarea traficului subteran prin protestul spontan organizat de angajatii Metrorex.

Anuntul plangerii penale formulate la DNA a fost facut tot pe pagina sa de Facebook, acolo unde ministrul Transporturilor a ales sa comunice inca de la izbucnirea protestului, acesta precizand care sunt infractiunile vizate in plangerea penala de la DNA, cu mentiunea ca „prejudiciul este in curs de cuantificare”.

Catalin Drula: „Cerem procurorilor sa identifice persoanele catre care sa ne îndreptam pentru a recupera banii în instanta civila”

In acelasi timp, ministrul Transporturilor a acuzat organizatorii protestului ca sunt „un grup mafiot” care a luat ostatic un oras intreg prin actiunea ilegala din aceasta dimineata” si face apel la acesta sa elibereze metroul si sa revina in circulatie.

Vizat in mod direct de aceaste afirmatii este liderul sindical USLM Ion Radoi, cel despre care ministrul Transporturilor sustine ca detine conturi grase prin firma pe care o controleaza care nu trebuie alimentate din vistiera statului.

Iata postarea lui Catalin Drula:

„Tocmai am depus plangere penala la DNA împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului bucurestean astazi, pentru urmatoarele infractiuni:

+ zadarnicirea combaterii bolilor

+ abuz în serviciu

+ trafic de influenta

+ folosirea functiei pentru favorizarea altor persoane

+ folosirea de catre liderii sindicali a influentei si autoritatii în scopul obtinerii de bani, bunuri si foloase necuvenite

+ santaj

+ infractiuni contra sigurantei circulatiei pe caile ferate

Cerem procurorilor sa identifice persoanele catre care sa ne îndreptam pentru a recupera banii în instanta civila. Prejudiciul este în curs de cuantificare.

Actiunea ilegala a unui grup mafiot de a lua un oras ostatic nu poate ramane fara un raspuns ferm din partea autoritatilor si din partea justitiei.

Metroul trebuie eliberat si trebuie sa revina în circulatie. Abia atunci se poate organiza un dialog adevarat despre problemele metroului.

Conturile grase ale firmei controlate de Ion Radoi nu sunt un subiect legitim de dialog si nici nu trebuie alimentate din vistieria statului”.

Angajat Metrorex: „Avem mai multe revendicari catre domnul ministru”

Precizam ca in urma cu circa doua ore a iesit din subteran Dan Vasile, revizor tehnic la depou, pentru a da citire unei liste de doleante ale angajatilor de metrou si pentru a-l invita in acelasi timp pe directorul general Stefan Paraschiv la discutii care ar urma sa se poarte pe peron:

„Il invitam sa vina la dialog aici la noi la metrou, chiar cum a zis dansul, sa formam o comisie de 5, 7, 10, cat doreste dumnealui, in care sa se angajaeze ca nu se fac disponibilizari ca nu se micsoreaza salariile”, a precizat Dan Vasile.

Totodata, sindicalistii au tinut sa mentioneze ca acest protest nu are nicio legatura cu spatiile comerciale care urmeaza sa fie dezafectate incepand cu 2 aprilie 2021 astfel cum a decis conducerea Metrorex, ci cu faptul ca se doreste reducerea salariilor cu 25% si ca urmeaza sa se faca disponibilizari in randul angajatilor

„In aceasta dimineata, lucratorii din metrou au decis oprirea voluntara a lucrurilor. Avem mai multe revendicari catre domnul ministru. Domnule ministru, oprirea voluntara a lucrurilor la metrou în dimineata zilei de astazi s-a întamplat din urmatoarele motive: 47 de mecanici au fost concediati, s-a revenit apoi şi au fost reangajati. Se pare ca doar o parte au mai acceptat. Se fac disponibilizari de personal la toate sectiile din metrou. S-a solicitat reducerea salariilor cu 25%. La metrou este o lipsa totala de dialog social”, a afirmat angajatul metrorex, membru al sindicatului USLM.

Articolul precedentREVOLUTIA SUBTERANA – Sindicalistii de la metrou scandeaza „Nu cedam! Demisia”. Ministrul Transporturilor se tine tare: „Cu legea de partea noastra nu vom da înapoi”
Articolul următorRADOI, S-A TERMINAT! – Ultimatumul lui Catalin Drula: „Nu are rost sa te duci la puscarie pentru Radoi… Pana acum ministrii succesivi au inchis ochii la o ilegalitate”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.