A FOST FINALIZATA LINIA DE METROU CATRE COMUNA BERCENI – Metrorex: “Linia care va asigura conexiunea cu noua statie de metrou Tudor Arghezi a fost finalizata”

Linia care va asigura conexiunea cu noua statie de metrou Tudor Arghezi a fost finalizata. Statia de metrou Tudor Arghezi care se construieste pe Soseaua Berceni este doar inceputul unui proiect de mare anvergura. Ministerul Transporturilor si Infrastructurii impreuna cu Primaria Sectorului 4 si Consiliul Judetean Ilfov vor sa extinda Magistrala 2 de metrou pana in judetul Ilfov. Proiectul prevede constructia a inca doua sau trei statii de metrou in comuna Berceni.

Proiectul este extrem de important pentru fluidizarea traficului in Sectorul 4 si in Bucuresti.

Linia care va asigura conexiunea cu noua statie de metrou Tudor Arghezi a fost finalizata!„, anunta Metrorex.

Cu o suprafata desfasurata de 15.100 mp, statia va fi una supraterana. In imediata apropiere va fi amenajata o parcare de tip park&ride pentru ca cei care vor sa ajunga in centrul Capitalei sa aiba unde sa parcheze masina.

Valoarea investitiei va fi de 214 milioane de lei. Procedurile de derulare si urmarire a contractului se executa de catre Primaria Sectorului 4, iar Metrorex asigura asistenta tehnica.

Durata contractului de proiectare si executie a statiei noi de pe magistrala M2 Pipera – Berceni este de doi ani.

Noua statie de metrou pe Magistrala 2 va fi construita la nivel suprateran intre actuala statie Berceni si Soseaua de Centura, iar calea de rulare a metroului va fi extinsa cu inca 1,6 km. Aceasta va fi supraterana, parter plus doua etaje si va beneficia de sase zone de acces pietonal, din care doua vor fi situate pe partea opusa a Soselei Berceni, fiind asigurata o legatura printr-un pasaj pietonal subteran, pe sub sosea.

De asemenea, din cele doua iesiri, se va asigura legatura directa cu parcarea de tip Park&Ride de 300 de locuri.

Metrorex a anuntat in luna august ca se doreste extinderea Magistralei 2 pana in comuna Berceni, proiectul prevazand constructia a inca doua sau trei statii de metrou.

Fiind o statie supraterana, proiectul prevede inclusiv o instalatie de degivrare a caii de rulare, care sa permita exploatarea in conditii pe timp de iarna.

Ministerul Transporturilor a semnat in decembrie 2020 contractul de finantare privind edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran situata intre statia de metrou Berceni si Soseaua de Centura. Iar Primaria Sectorului 4 a anuntat in ianuarie ca au demarat lucrarile pe santierul statiei noi de metrou Tudor Arghezi.

Obiectivul general al proiectului „Edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran situata intre statia de metrou Berceni si Soseaua de Centura” vizeaza cresterea gradului de accesibilitate la reteaua de transport cu metroul in zona de Sud a Municipiului Bucuresti, prin extinderea magistralei M2 cu o statie supraterana, in apropierea soselei de centura.

Valoarea totala a proiectului este de 214,89 milioane de lei, din care valoarea totala eligibila, finantata prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, este de 179,97 milioane de lei (85% din valoarea totala eligibila aprobata – 152,98 milioane de lei este asigurata din Fondul de Coeziune, iar 15% in valoare de 26,99 milioane de lei va fi finantata din bugetul AM POIM). Finantarea nerambursabila este alocata din cadrul Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020, Axa prioritara 1 ”Imbunatatirea mobilitatii prin dezvoltarea retelei TEN-T si a metroului”, Obiectiv specific 1.4 „Cresterea gradului de utilizare a transportului cu metroul in Bucuresti – Ilfov„.

Articolul precedentROMANIA CONSTRUIESTE CEA MAI MARE NAVA DE CERCETARE DE PE APELE INTERIOARE ALE UE – Nava REXDAN, de 44 metri, va fi gata in 2023
Articolul următorLICITATIE PENTRU CENTURA BEIUS – CJ Bihor cauta constructor pentru varianta ocolitoare a municipiului Beius. Contractul depaseste 65 milioane euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.