REVOLUTIA SUBTERANA – Sindicalistii de la metrou scandeaza „Nu cedam! Demisia”. Ministrul Transporturilor se tine tare: „Cu legea de partea noastra nu vom da înapoi”

Situatie fara precedent in Capitala. De ore intregi, liniile de metrou sunt blocate de angajatii Metrorex, membri ai sindicatului Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) care cer in cor demisia ministrului Transporturilor Catalin Drula, dar si a directorului Metrorex Stefan Paraschiv, pe care ii acuza ca vor sa le taie salariile si sa faca mai multe concedieri care vor afecta mersul trenurilor.

De mai bine de 5 ore, peste 900 de persoane striga in subteran „Nu cedam! Demisia”, asteptandu-se ca autoritatile sa reactioneze la aceasta forma de protest cu satisfacerea doleantelor angajatilor de la metrou.

In prezent, la sediul Ministerului Afacerilor Interne a fost constituita o sedinta de urgenta, pana in acest moment concluzionandu-se ca cel mai probabil protestul spontan este ilegal.

Catalin Drula: „Nu va lasati amagiti: miza ocuparii ilegale a unor sine de metrou nu o reprezinta binele angajatilor”

La randul sau, ministrul Transporturilor Catalin Drula, anunta ca avem „legea de partea noastra si nu vom da inapoi”. Mesajul lui Drula a fost transmis pe pagina sa de facebook – fiind de altfel singura reactie a ministrului pana in acest moment – de unde a acuzat ca intreaga manifestatie din subteran are legatura cu „interesele mafiote” care sunt amenintate de blocarea „afacerilor oneroase cu închirierea de spatii comerciale”.

Iata postarea:

„O actiune ilegala da peste cap viata unui întreg oras

Cand interese mafiote sunt amenintate, o mana de oameni se agita pentru pastrarea unor privilegii si sinecuri.

Faptul ca sindicatul USLM blocheaza metroul bucurestean este o palma data întregii Romanii.

Nu vorbim doar despre locuitorii Capitalei, care azi nu s-au putut deplasa cu trenurile Metrorex. Ci de toti contribuabilii care sustin prin subventie de la bugetul national activitatea si, evident, salariile de la companie.

Oamenii onesti care lucreaza la metrou au venit în aceasta dimineata sa munceasca în folosul calatorilor. Pentru ei am toata aprecierea.

Nu va lasati amagiti: miza ocuparii ilegale a unor sine de metrou nu o reprezinta binele angajatilor.

Nu, miza o reprezinta afacerile oneroase cu închirierea de spatii comerciale. E dincolo de orice banuiala avand în vedere notificarea trimisa ieri pentru evacuarea spatiilor ocupate ilegal dupa expirarea contractului dintre Metrorex si firma sindicatului USLM în 2018.

O firma, un sindicat vor neaparat sa capuseze Metrorex în liniste, în continuare.

Cu legea de partea noastra nu vom da înapoi”.

Dan Barna: „Organizatorii grevei de astazi de la metroul bucurestean sunt iresponsabili”

O reactie fata de protestul spontan de la metrou a avut si vicepresmierul Dan Barna, care a precizat la randul sau intr-o postare pe Facebook ca prin actiunea lor, reprezentantii de la metrou trateaza cu dispret bucurestenii „in apararea unor interese private si vadit nelegale”.

Iata postarea:

„Organizatorii grevei de astazi de la metroul bucurestean sunt iresponsabili. In plina pandemie, ei decid sa trateze cu dispret atat bucurestenii, cat si contribuabilii din taxele carora este sustinut metroul. Mai mult, fac acest lucru în apararea unor interese private si vadit nelegale.

Angajatii Metrorex trebuie sa înteleaga ca datoria lor catre cetateni este singurul lucru care conteaza. Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a explicat deja foarte bine contextul.

Nu poate fi castigatoare o lupta de pe urma careia doar niste lideri de sindicat amorali au de profitat”.

Articolul precedentVINEREA NEAGRA DE LA METROU– Liniile de metrou sunt blocate de la 3 dimineata. Sindicalistii USLM ameninta cu greva permanenta in subteran si nu accepta negocieri cu directorii Metrorex
Articolul următorDRULA A REZOLVAT PROTESTUL DE LA METROU – Ministrul Transporturilor a depus plangere penala la DNA pentru blocarea metroului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.