METROUL, FOLOSIT CA TROC INTRE PUTERI – Analistul economic Adrian Caciu schimba directia: „Bode si conducerea din 2020 a Metrorex si-au cumparat linistea acordand o crestere de 18% a salariilor angajatilor companiei in schimbul tacerii referitoare la licitatia privind achizitia de rame de metrou de la firma Alstom”

Protestul spontan de vineri dimineata, 26 martie 2021, al angajatilor Metorex care de mai bine de 12 ore se afla in statia Unirii din Capitala arunca in aer conducerea Ministerului Transporturilor. Actuala si precedenta. Analistul economic Adrian Caciu (foto) indreapta atentia asupra evenimentelor de anul trecut, despre care sustine ca stau la baza protestului actual, din mandatul lui Catalin Drula la conducerea ministerului.

Caciu sustine ca premierul Florin Citu ar trebui sa priveasca mai atent la informatiile pe care le are deja pe masa privitoare la activitatea fostului ministru al Transporturilor Lucian Bode (actual ministru al Afacerilor Interne) si legatura sa cu Metrorex: „Dupa aceea sper sa nu mai politizeze subiectul ca s-ar putea sa se arda!”, afirma Caciu.

Concret, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, analistul economic Adrian Caciu sustine ca inainte ca presedintel Unitatea – Sindicatul Metrou Liber (USLM) Ion Radoi, pe care il numeste „Hoffa de Bucuresti” sa fie arestat inpreuna, Guvernul ar trebui sa priveasca mai atent si sa ii ancheteze deopotriva pe „toti care i-au cumparat tacerea”.

Adrian Caciu face astfel referire la decizia lui Lucian Bode care, in 2020, pe vremea cand detine functia de ministru al Transporturilor, impreuna cu conducerea Metrorex de la acea data, „si-au cumparat linistea acordand o crestere de 18% a salariilor angajatilor companiei in schimbul tacerii referitoare la licitatia privind achizitia de rame de metrou de la firma Alstom, dar si pentru cresterea pretentiilor de despagubire pentru mentenanta ale aceleiasi companii Alstom(abonata la contractele cu Metrorex) la contractele anterioare cu cateva zeci de milioane euro”.

Foarte interesante informatiile oferite de Adrian Caciu, mai ales in contextul in care de ani de zile se vorbeste despre neregulile existente in Metrorex, puse in legatura cu liderul sindical Ion Radoi, astazi etichetat „pesedist”: „Dar pesedist nu a fost niciodata”, afirma Caciu, care completeaza ca Radoi este ” un individ care negociaza cu orice putere”.

Intr-o postare ulterioara, Caciu semnaleaza insa un alt aspect:

„Si daca Radoi e inteles cu PNL si totul este o diversiune?

Recomand jurnalistilor cu experienta sa vada dincolo de aparente.

Ce s-a intamplat ieri seara?

Multumesc!”

Redam luarea de pozitie a analistului economic Adrian Caciu:

„Am avertizat asupra riscului ca acest individ care se viseaza micul Hoffa de România sa provoace o blocare a transportului cu metroul pentru ca propriile interese ii sunt atacate.(emisiunea Culisele Statului Paralel moderata de Anca Alexandrescu – episodul Metrorex).

Tot atunci am avertizat ca scandalul de acum de la metrou este rezultatul nesabuintei ministrului Bode, fost ministru al transporturilor care a acceptat cresterea salariilor angajatilor de la metrou cu 18% desi suntem in plina criza economica.

Toate trompetele peneliste incearca sa puna eticheta de pesedist pe Radoi.

Acesta a fost deputat in 2000-2004,cand majoritea liderilor sindicali au fost deputati.

Dar pesedist nu a fost niciodata.

A fost si este un individ care negociaza cu orice putere.

Si acum sa revenim la Bode, ca sa intelegeti:

Bode si conducerea din 2020 a Metrorex si-au cumparat linistea acordand o crestere de 18% a salariilor angajatilor companiei in schimbul tacerii referitoare la licitatia privind achizitia de rame de metrou de la firma Alstom, dar si pentru cresterea pretentiilor de despagubire pentru mentenanta ale aceleiasi companii Alstom(abonata la contractele cu Metrorex) la contractele anterioare cu cateva zeci de milioane euro.

Asa ca, dupa ce il arestati pe Hoffa de Bucuresti arestati-i pe toti care i-au cumparat tacerea si anchetati de ce a fost nevoie sa fie cumparata tacerea.

Aceste smecherii trebuie sa inceteze.

Metroul este un mijloc de transport de interes public. Nu poate fi blocat.

La fel, toate mafiile desfiintate.

Pentru Citu doar o recomandare: sa citeasca ce are pe masa.

Va gasi informari referitoare la activitatea ministrului Bode si Metrorex.

Dupa aceea sper sa nu mai politizeze subiectul ca s-ar putea sa se arda!

Multumesc!”

Articolul precedentRADOI, S-A TERMINAT! – Ultimatumul lui Catalin Drula: „Nu are rost sa te duci la puscarie pentru Radoi… Pana acum ministrii succesivi au inchis ochii la o ilegalitate”
Articolul următorCNAIR ANUNTA REABILITATEA A 58 DE PODURI – Peste 11 milioane de lei pentru asigurarea documentatiilor tehnice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.