SEFUL METROREX PROMITE CA NU VOR FI DISPONIBILIZARI – Rezultatele primei runde de negocieri intre conducerea companiei si sindicatele de la metrou

Metrorex anunta, marti, 30 martie, ca s-a finalizat prima runda de discutii dintre conducerea companiei si reprezentantii sindicatului. Nu vor fi disponibilizari, iar cercetarea participantilor la protestul de vineri este suspendata, a transmis directorul general al institutiei, Stefan Paraschiv (foto). Negocierile au inceput marti la ora 15.00, la sediul Ministerului Transporturilor, fiind organizate la mai putin de 24 de ore dupa ce Metrorex a anuntat ca pierderile generate de „activitatea ilegala de ocupare a metroului bucurestean” de vineri se ridica la peste 2,8 milioane de lei.

In cadrul discutiilor, directorul general al institutiei, Stefan Paraschiv, a declarat ca nu vor exista disponibilizari, iar cercetarea celor care au participat la protestul de vineri este suspendata. Conducerea companei anunta, insa, ca problemele financiare ale Metrorex trebuie rezolvate, iar cercetarea penala si recuperarea pierderilor de la cei cre au blocat metroul continua.

Actiunea disciplinara interna la adresa celor care au participat la protestul de la metrou este suspendata

Discutiile cu sindicatul USLM s-au finalizat marti, 30 martie, cu aceleasi concluzii precum cele stipulate in procesul verbal de vineri, ziua actiunii ilegale, care a dus la blocarea metroului.

In cadrul discutiilor, directorul general al Metrorex, Stefan Paraschiv, a reiterat ca, la acest moment nu se vor opera disponibilizari. Situatia economica a companiei va fi pe agenda unei discutii viitoare, insa ea ramane neschimbata. Metrorex trebuie sa isi asaneze problemele financiare. Matematica nu este subiect de negociere, iar dezechilibrele dintre venituri si cheltuieli trebuie aduse in parametrii bugetari stabiliti prin lege. De asemenea, legea nu este subiect de negociere. Pe perioada discutiilor cu sindicatul, actiunea disciplinara interna la adresa participantilor la actiunea ilegala de blocare a metroului este suspendata, conform procesului verbal semnat la Prefectura Bucuresti. Acesta stipuleaza ca perioada de discutii are termen data de 05 aprilie. Celelalte actiuni de natura penala si cele menite sa recupereze prejudiciul cauzat companiei inainteaza firesc.”, a transmis, marti seara, Metrorex, intr-un comunicat.

Metroul nu a functionat, vineri, dupa ce cateva sute de angajati au protestat coborand pe caile de rulare. Metrorex a anuntat ca pierderile cauzate de actiunea de protest considerata ilegala depasesc 2,8 milioane de lei, ar compania va face toate demersurile legale pentru recuperarea prejudiciului. Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a depus o plangere la DNA, iar Metrorex la DIICOT, fiind deschise anchete.

Metrorex: Actiunea ilegala de ocupare a metroului bucurestean a produs pagube de peste 2.8 milioane lei

Luni seara, Metrorex a anuntat, intr-un comunicat, ca „actiunea ilegala de ocupare a metroului bucurestean” a produs pagube de aproximativ 2,827 milioane de lei iar Metrorex se va indrepta impotriva celor responsabili folosind toate mijloacele legale la dispozitie, subliniaza operatorul intr-un comunicat.

Actiunea ilegala de ocupare a metroului bucurestean a produs pagube de 2.826.642 lei. Compania Metrorex a finalizat cuantificarea preliminara a pierderilor inregistrate in urma blocarii ilegale a circulatiei metroului din ziua de 26 martie. Dupa media ultimelor trei zile de vineri, pierderile din vanzari sunt estimate la 450.028 lei. Pentru angajatii care au venit la lucru normal, dar nu au putut munci, Metrorex a platit venituri brute de 339.761 de lei. Si acestea sunt pagube provocate companiei. Si pentru ca metroul nu a circulat, compensatia pentru serviciu public prestat nu va fi incasata. Valoarea aferenta unui numar mediu de 25.000 km se ridica la 2.036.853 lei”, se arata in comunicatul Metrorex.

In context, Metrorex subliniaza ca se va indrepta impotriva celor responsabili de aceste pagube folosind toate mijloacele legale la dispozitie.

Articolul precedentROMANIA SE ANGAJEAZA SA MODERNIZEZE SISTEMUL FEROVIAR – Drula transmite ministrilor de resort din statele UE ca investitiile sunt incluse in PNRR
Articolul următorLICITATII FARA BANI – Catalin Drula „#facedrumuri cu cap” si fara fonduri. Licitatia pentru Drumul expres Bucuresti-Targoviste anuntata cu atata entuziasm nu are sursa de finantare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.