ROMANIA SE ANGAJEAZA SA MODERNIZEZE SISTEMUL FEROVIAR – Drula transmite ministrilor de resort din statele UE ca investitiile sunt incluse in PNRR

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Catalin Drula (foto), a declarat marti, 30 martie, in cadrul reuniunii informale a ministrilor de resort din statele UE, ca Romania propune dezvoltarea unui sistem feroviar echilibrat, eficient economic si energetic, competitiv, prin investitii in reabilitarea si modernizarea semnificativa a infrastructurii feroviare nationale si transfrontaliere.

Catalin Drula a participat marti, 30 martie 2021, la reuniunea informala a ministrilor transporturilor din statele membre ale Uniunii Europene, eveniment dedicat sectorului feroviar si organizat de Presedintia portugheza a Consiliului Uniunii Europene, in format video-conferinta, se mentioneaza intr-un comunicat transmis de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.

In interventia sa, Drula a subliniat rolul cailor ferate ecologice si eficiente din punct de vedere energetic, care vor duce la decarbonizarea transporturilor. Astfel, ministrul Transporturilor a transmis ca Romania si-a aliniat obiectivele strategice cu politicile ecologice europene, iar proiectele propuse in Programul Operational Transport si in Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) reflecta aceste obiective,

Ministrul Transporturilor le-a transmis celorlalti ministri de resort ca Romania propune dezvoltarea unui sistem feroviar echilibrat, eficient economic si energetic, competitiv, prin investitii in reabilitarea si modernizarea semnificativa a infrastructurii feroviare nationale si transfrontaliere, in cadrul retelei TEN-T, si modernizarea parcului de material rulant.

Romania urmareste conectivitatea transportului feroviar cu celelalte moduri de transport

De asemenea, se urmareste conectivitatea transportului feroviar cu celelalte moduri de transport, inclusiv cu transportul urban si suburban, potrivit comunicatului.

Cat priveste transportul feroviar de calatori, Romania promoveaza transportul feroviar ca mod sustenabil de transport si intreprinde masuri pentru asigurarea unei mobilitati echitabile si accesibile in toate regiunile si pentru toti pasagerii, a mentionat Catalin Drula.

Ministrul Transporturilor precizat ca Romania se alatura demersurilor Presedintiei portugheze a Consiliului Uniunii Europene si ale Comisiei Europene cu privire la prioritizarea transportului feroviar, inclusiv prin declararea anului 2021 drept Anul european al cailor ferate, se precizeaza in comunicat.

Comisia Europeana a anuntat recent evenimentul de lansare a Anului european al cailor ferate (2021)

Reuniunea informala a ministrilor Transporturilor din statele UE s-a desfasurat in sistem de video-conferinta si a fost precedata, luni, de evenimentul de lansare a Anului european al cailor ferate (2021), organizat de Comisia Europeana impreuna cu Presedintia portugheza a Consiliului Uniunii Europene.

Ministrii Transporturilor din statele membre ale Uniunii Europene s-au reunit marti pentru a dezbate modernizarea transportului feroviar in intreaga Uniune Europeana, in vederea promovarii utilizarii transportului feroviar atat de cetatenii Uniunii Europene, cat si de intreprinderi, pentru a contribui la obiectivul Uniunii de neutralitate climatica pana in anul 2050, in conformitate cu prevederile Pactului ecologic european, se precizeaza in comunicat.

Articolul precedentANUNT CNAIR – Compania a depus cererea de finantare pentru reparatia podului peste canal din Calarasi
Articolul următorSEFUL METROREX PROMITE CA NU VOR FI DISPONIBILIZARI – Rezultatele primei runde de negocieri intre conducerea companiei si sindicatele de la metrou

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.