AEROPORTUL BANEASA, REDESCHIS DIN IULIE – Primii pasageri vor fi fotbalistii straini care vin sa joace la Campionatul European de Fotbal Euro 2020

Lucrarile la Aeroportul International Bucuresti Baneasa „Aurel Vlaicu” vor fi gata pe 21 iulie, a anuntat, luni, Valentin Iordache, purtatorul de cuvant al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB). Salonul oficial este gata si primii pasageri vor fi fotbalistii straini care vin sa joace la Campionatul European de Fotbal Euro 2020, competitie care se desfasoara in perioada 11 iunie – 11 iulie, inclusiv la Bucuresti.

Timpul de imbarcare a pasagerilor va fi intre 30 si 60 de minute, in functie de dimensiunea aeronavei, a precizat purtatorul de cuvant al CNAB. Capacitatea proiectata este de 400 de pasageri pe ora, sosiri si plecari. Pe an, aeroportul poate primi un milion de pasageri. Valoarea totala a lucrarilor de la Aeroportul Baneasa este de 55 de milioane de lei, putin mai mare pentru lucrari neprevazute, a mai spus el.

Lucrarile sunt intr-un stadiu foarte avansat. Ele vor fi finalizate, conform contractului, la data de 21 iulie anul acesta. Acest terminal a fost restaurat asa cum era el in urma cu 59 de ani, in 1952, inclusiv marmura folosita si mozaicul de pe pardoseala, stalpii imbracati in travertin si toate celelalte elemente arhitecturale. Acestea au fost completate cu tehnologie moderna de cel mai inalt nivel, inclusiv in ceea ce priveste iluminarea cu led si instalatiile de sonorizare si de climatizare”, a spus Iordache in cadrul unor declaratii de presa.

Salonul oficial este deja gata si va fi inaugurat cu ocazia meciurilor Campionatul European de Fotbal Euro 2020 programate la Bucuresti.

Prin salonul oficial vor fi prelucrate delegatiile care participa la meciurile de la Bucuresti, ma refer la Macedonia de Nord, Ucraina si Austria. Daca Macedonia de Nord si Ucraina vor avea baze la Bucuresti, Austria va veni doar pentru meciuri, deci sunt adusi cu avionul, a doua zi joaca meciul si imediat, noaptea tarziu, pleaca inapoi in Austria. Suntem pregatiti sa ii primim atat la salonul oficial, cat si la terminalul de aviatie generala, pentru ca timpul lor de asteptare sa fie foarte scurt”, a precizat Iordache.

Tot aici vor veni oficialii UEFA, dar si autoritatile straine, sefii de stat si de Guvern care vor dori sa vina la meciurile Euro la Bucuresti.

Trenul care face legatura intre aeroportul Henri Coanda si Gara de Nord a ajuns la un trafic zilnic de 600 de calatori, raportat la 10.000 de pasageri care tranziteaza aeroportul, a declarat luni si ministrul Transporturilor, Catalin Drula, la Digi24. El spune ca traficul a crescut de la 200 de calatori in urma cu o luna si ca trenul reprezinta cea mai buna solutie pentru aceasta ruta.

Ministrul a aratat ca oamenii au avut o reticenta in a folosi trenul, din cauza pandemiei, preferand sa mearga cu masina la aeroport. Totusi, sustine Catalin Drula, oferta trenului, care face 20 de minute de la aeroport la gara si costa 4 lei, este „imbatabila”.

Si in privinta frecventei trenurilor se pot imbunatati lucrurile. Ministrul afirma ca durata de 40 de minute dintre doua trenuri poate fi redusa la 30 deminute si se poate ajunge chiar si la 20 de minute, cu investitii (dublarea liniei).

Articolul precedentUN NOU SISTEM DE CALCUL AL ROVINIETEI DIN 2024 – Catalin Drula: „Se trece de la taxarea pe timp la taxarea pe distanta”
Articolul următorPROMISIUNEA LUI DRULA – Soferii vor putea circula in partea de sud a Centurii Capitalei incepand cu 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.