PARC PENTRU PASAGERI LA AEROPORTUL HENRI COANDA – Calatorii pot astepta zborurile in spatiul verde amenajat in Parcul Zburatorilor

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) a inaugurat luni, 7 iunie 2021, la Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti „Parcul Zburatorilor”, un spatiu verde amplasat intre cele doua terminale, in dreptul turnului de control, unde pasagerii pot astepta in aer liber.

Evenimentul a fost dedicat celebrarii a 135 de ani de la nasterea lui Henri Coanda, inventatorul si creatorul primului motor cu reactie din lume, ocazie cu care s-a dezvelit si bustul realizat de artistul plastic Radu Dragusin, se arata in comunicatul CNAB.

Parcul Zburatorilor este un simbol prin care intelegem sa ne exprimam respectul si recunostinta pentru toti cei care au slujit de-a lungul timpului aripile romanesti. Atunci cand ne intindem aripile spre zbor, nu uitam sa ne pastram vii radacinile si le onoram cu faptele prezentului.” – a declarat Cosmin Catalin Pestesan, Directorul General al CNAB.

La randul sau, sculptorul Radu Dragusin a declarat ca a realizat si a donat monumentul dedicat patronului spiritual al aeroportului, Henri Coanda, in spiritul celebrarii capacitatii umane de a excela. Artistul spera ca acea Academie de Gandire pe care Coanda si-o dorea, intr-o buna zi sa devina realitate.

CNAB precizeaza ca in anul 2020 au fost plantati 29 de puieti care au primit numele unor personalitati de marca din lumea aeronauticii romanesti – Aurel Vlaicu, Traian Vuia, Smaranda Braescu, Ioana Cantacuzino, Escadrila Alba etc. Actiunea s-a inscris in cadrul programului de responsabilitate sociala „Prietenii aeroportului – prietenii mediului”, pe care CNAB il deruleaza inca din anul 2006.

Parcul a fost amenajat de ELIS PAVAJE si SCDA INFRASTRUCTURA.

Acest spatiu in aer liber contribuie de asemenea la confortul pasagerilor care pot beneficia astfel de un loc agreabil de asteptare, o facilitate in plus in conditiile sanitare impuse de pandemia de Covid-19, se precizeaza in comunicatul CNAB.

Articolul precedentVENITURI DE 23 MILIOANE LEI, INVESTITII DE 70 MILIOANE LEI – Administratia Porturilor Dunarii Maritime Galati pregateste investii masive pentru care estimeaza un profit de 1,6 milioane lei
Articolul următorBURGERI, CINEMA SI ROCK’AND ROLL LA STATIILE SUPERCHARGER TESLA – Elon Musk vrea sa ofere fanilor masinilor sale electrice o experienta de neuitat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.