COMANDA URIASA DE AVIOANE – O companie din Dubai cumpara 64 de avioane Boeing pe care le inchiriaza

Dubai Aerospace Enterprise (DAE), o companie globala care ofera servicii de aviatie si solutii de leasing, a incheiat recent un acord pentru achizitionarea unui total de 64 de avioane Boeing 737 MAX, scrie publicatia Arab News. Una dintre entitatile sale afiliate a finalizat un acord pentru avioanele Boeing 737 MAX care au fost detinute anterior de o filiala a China Aircraft Leasing Group Holdings Limited (CALC).

Portofoliul achizitionat cuprinde diverse modele, inclusiv variantele 737-8, 737-9 si 737-10. Este de remarcat faptul ca procesul de certificare pentru 737 MAX 10 este inca in asteptare.

Potrivit unui comunicat de presa, DAE a precizat ca livrarea avioanelor este programata intre 2023 si 2026.

Compania cu sediul central in Dubai nu a dezvaluit termenii tranzactiei.

Cu toate acestea, despre familia de avioane 737 MAX se spune ca ofera o eficienta mai buna, performante privind mediul si confort pentru pasageri pe piata cu un singur culoar.

DAE se asteapta ca tranzactia sa fie finalizata in al treilea trimestru al anului 2023, fara impact asupra adecvarii capitalului, lichiditatii si ratelor de finantare. Compania va plasa direct restul portofoliului de active achizitionate in trimestrele urmatoare, a adaugat acesta.

Potrivit comunicatului de presa, Boeing 737 MAX, avand motor CFM International LEAP-1B, reduce consumul de combustibil si emisiile cu 20% fata de avioanele pe care le va inlocui. In acelasi timp, modelul 737-10 este cel mai mare model din familia sa si poate gazdui pana la 230 de pasageri intr-o configuratie cu o singura clasa, zburand pana la 3.300 de mile.

Avionul eficient din punct de vedere al combustibilului poate acoperi 99% din rutele cu un singur culoar”, a adaugat acesta.

DAE a atins pragul de 500 de aeronave detinute, gestionate, angajate si mandatate sa le administreze. Acestea includ Airbus, ATR si Boeing si inseamna o flota de peste 16 miliarde de dolari.

CEO-ul DAE, Firoz Tarapore, a spus ca sunt incantati sa poata incheia aceasta tranzactie cu CALC pentru a achizitiona un portofoliu unic de 100% tehnologie noua, aeronave cu un singur culoar, eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil.

DAE, care deserveste peste 170 de clienti ai companiilor aeriene din peste 65 de tari din cele sapte locatii unde are birouri din Dubai, Dublin, Amman, Singapore, Miami, New York si Seattle, a adaugat ca aceasta tranzactie va consolida si mai mult relatia cu Boeing si CFM International.

Firma a adaugat ca s-a angajat sa achizitioneze aproximativ 500 de avioane Boeing.

Asteptam cu nerabdare sa dezvoltam aceasta relatie si mai mult in urmatorii ani”, a spus el.

Tranzactia va ajuta DAE sa creasca procentul de aeronave eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil de la 50% la aproape 66%, in flota sa, adaugand ca aceasta tranzactie este inclusa in traiectoria sa privind cresterea business-ului.

Aceasta tranzactie va creste flota noastra de avioane detinuta, administrata, angajata si mandatata sa o gestioneze la aproximativ 550 de aeronave, evaluate la aproximativ 20 de miliarde de dolari. Aproximativ 20% din portofoliul achizitionat este inchiriat clientilor nostri existenti”, a spus DAE in declaratie.

Articolul precedentPOD DE PESTE 5 MILIOANE LEI IN JUDETUL SIBIU – Vechiul pod de lemn dintre Somartin si Arpasu de Jos va fi inlocuit cu unul nou finantat prin Programul „Anghel Saligny”
Articolul următorAU INCEPUT PROBELE LA PASAJUL DOAMNA GHICA – Pasajul Ghica ar putea sa fie dat in folosinta in doua saptamani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.