AU INCEPUT PROBELE LA PASAJUL DOAMNA GHICA – Pasajul Ghica ar putea sa fie dat in folosinta in doua saptamani

Au inceput primele probe la Pasajul Doamna Ghica din Capitala, la testele statice fiind folosite opt autoutilitare de mare tonaj. Dupa trei ani de intarzieri, lucrari amanate de nenumarate ori si trafic infernal, pasajul Doamna Ghica ar urma sa fie dat in folosinta peste aproximativ doua saptamani. 

Luni si marti se vor realiza testele dinamice, iar in paralel se lucreaza la rosturile pasajului, la parcarile de sub pod si la iluminat, anunta primarul general al Capitalei, Nicusor Dan.

8 autoutilitare de mare tonaj au urcat astazi in diferite puncte ale Pasajului Ghica pentru realizarea testelor statice. Luni si marti vor fi realizate testele dinamice. In paralel, se lucreaza la rosturile pasajului, la parcarile de sub pod si la iluminat”, spune primarul general al Capitalei, Nicusor Dan.

Circulatia pe pasaj va fi deschisa dupa finalizarea testelor, undeva la inceputul lunii septembrie.

Astazi au inceput primele probe la Pasajul Doamna Ghica – testele statice. Pentru realizarea acestor masuratori sunt folosite 8 autoutilitare de mare tonaj care sunt pozitionate in diferite puncte ale pasajului. Dupa finalizarea acestor probe, Trustul de Cladiri Metropolitane Oficial va realiza testele dinamice, luni si marti, 28-29 August”, a anuntat viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu. 

In paralel se lucreaza la rosturile pasajului, la parcarile de sub pod si la iluminat.

Pe 21 august, Nicusor Dan, anunta ca Pasajul Doamna Ghica ar urma sa fie dat in folosinta peste aproximativ doua saptamani. Edilul general adauga ca pasajul nu rezolva problema structurala a traficului, subliniind importanta dezvoltarii transportului public.


Orasul este complicat si ca sa rezolvi o problema de structura a orasului trebuie sa actionezi structurat. Nu mai merge sa pui un pod aici, un pod acolo. In doua saptamani o sa dam drumul la podul de Doamna Ghica. Am muncit mult acolo. Nu o sa rezolvam mare lucru. Adica in intersectia aceea se va circula mai bine, dar oamenii vor trece si se vor bloca in intersectia urmatoare. Ce trebuie noi sa facem este: sa dezvoltam transportul in comun, sa reparam toate liniile de tramvai, sa aducem tramvaie noi, o sa mai vina 100 de autobuze electrice, 100 de troleibuze din fonduri europene sau din Fondul nostru national de mediu„, a spus primarul, la B1 TV.

Pasajul de la Doamna Ghica este facut de Primaria Capitalei, constructorul fiind Compania Municipala Trustul de Cladiri Metropolitane. Lucrarile la pasajul de la Doamna Ghica au inceput in 2018 si aveau termen de finalizare mai 2020. Pasajul este facut de Primaria Capitalei, Primaria Sectorului 2 contribuind cu o parte din bani.

Pasajul este prevazut cu doua benzi pe sens. Are o lungime de 216 m, iar rampele de acces au lungimi de 96 m. Valoarea lucrarilor de proiectare si executie a fost estimata la 110.034.377,95 lei fara TVA.

Articolul precedentCOMANDA URIASA DE AVIOANE – O companie din Dubai cumpara 64 de avioane Boeing pe care le inchiriaza
Articolul următorPROIECT DEBLOCAT DUPA 7 ANI – O investitie de 20 milioane lei a Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Bucuresti  trece la faza de executie, pe DN7, in Tartasesti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.