NOUTATI DE LA PODUL SUSPENDAT DE LA BRAILA – Se ridica platforma de lucru pentru cablurile de 6,7 tone

Ministrul Transporturilor, Catalin Drula, a anuntat ca incepe ridicarea platformei de lucru la podul suspendat de la Braila, cu ajutorul careia se vor trage cele doua cabluri de otel peste pod, care vor sustine tablierul. Ridicarea totala a platformei de lucru va fi gata in doua luni si jumatate. Cablurile de km lungime cantaresc 6.700 de tone.

De asemenea, oficialul a mai anuntat ca a inceput deja constructia drumurilor de legatura pentru primii 7 km si in perioada imediat urmatoare vom avea santier deschis pentru toata lungimea acestora (23 km).

Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 2,57 miliarde de lei, iar valoarea cofinantarii asigurate de UE este de 1,69 miliarde de lei.

Podul de la Braila va avea o lungime totala de 2 km.

Un inceput bun de saptamana pe infrastructura. Incepe ridicarea platformei de lucru la Podul suspendat de la Braila. Este un pas important pentru proiect – cu ajutorul acestei platforme sau ”catwalk”, in termeni tehnici, se vor trage cele doua cabluri de otel peste pod, care vor sustine tablierul. Ridicarea totala a platformei de lucru se finalizeaza in 2 luni si jumatate, dar lansarea efectiva a cablurilor merge in paralel cu acest proces si incepe la vara.

Cablurile cantaresc impreuna nu mai putin de 6.700 de tone, iar fiecare dintre ele are o lungime de 2 km.

Constructia drumurilor de legatura a inceput deja pentru primii 7 km si in perioada imediat urmatoare vom avea antier deschis pentru toata lungimea acestora (23 km).

Podul de la Braila va avea o deschidere centrala de 1.120 de m si o lungime totala de 2 km„, a scris ministrul Catalin Drula pe Facebook.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anuntat pe 4 martie ca a fost emisa autorizatia de construire aferenta lucrarilor de drum pentru sectoarele de drum principal Braila – Jijila: km 2+560 – km 4+150 si km 11+980 – km 16+450 pentru acest obiectiv de investitii. Autorizatia vizeaza cei aproximativ 7 km de drum de legatura aferenti podului suspendat peste Dunare in zona Braila.

CNAIR a semnat pe 29 mai 2019 contractul de finantare pentru proiectul „Pod suspendat peste Dunare, in zona Braila”, finantat prin Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020, Axa Prioritara AP 2. Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil si eficient, Obiectivul Specific 2.1 Cresterea mobilitatii pe reteaua rutiera TEN-T.

Tintele principale ale proiectului sunt realizarea unui pod rutier suspendat peste Dunare in zona Braila, cu patru benzi de circulatie. Realizarea podului suspendat are o importanta locala prin realizarea conexiunii intre judetele Braila si Tulcea cat si o importanta internationala prin realizarea conexiunii Regiunii Sud-Est cu coridorul trans-European IV si coridorul pan-European IX.

Obiectivele specifice ale proiectului:

1. Constructia podului peste fluviul Dunarea in zona Braila, cu o lungime de 1.974,30 m;

2. Constructia de drumuri intre Braila si Jijila, cu o lungime de 19,05 km de 2X2;

3. Constructia unui drum de legatura cu localitatea Macin, cu o lungime de 4,350 km de 2×1

Articolul precedentCRIZA DE CIPURI LOVESTE SI HONDA – Profitul companiei a crescut in pandemie, dar va scadea in acest an
Articolul următorDIRECTORUL FINANCIAR AL TAROM, EXCURSIE GRATUITA IN GEORGIA – Vicepresedintele Comisiei de infrastructura din Camera Deputatilor Marian Mina acuza

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.