STRACO A BAGAT AUTOSTRADA IN GROAPA – CNAIR dezvaluie motivele care au condus la rezilerea contractului pentru Autostrada Chetani – Campia Turzii

Contractul STRACO pentru constructia Lotului Chetani – Campia Turzii al Autostrazii Transilvania (A3) a fost reziliat de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) din cauza faptului ca antreprenorul roman nu a respectat cele trei instintari de remediere pe care le-a primit si pentru ca a abandonat santierul.

Potrivit precizarilor CNAIR, imediat dupa deschiderea traficului rutier pe Nodul Rutier Chetani din 19 septembrie 2020, STRACO a redus considerabil ritmul de executie a lucrarilor. Asa se face ca, in septembrie 2020, lucrarile erau finalizate in proportie de 36,81%, iar in prezent proiectul este finalizat in proportie de 37,86%.

Ca atare, s-a procedat la rezilierea contractului cu STRACO, iar in scurt timp CNAIR va elabora o noua documentatie de atribuire in vederea relicitarii contractului pentru finalizarea Autostrazii Chetani – Campia Turzii.

In ce priveste contractul STRACO, CNAIR puncteaza ca rezilierea efectiva va avea loc in 14 zile de la notificarea antrepronorului.

Redam comunicatul CNAIR din 11 martie 2021:

„Joi, 11.03.2021, CNAIR a notificat Antreprenorul Asocierea SC Straco Grup SRL – SC Total Road SRL – SC Specialist Consulting SRL in vederea rezilierii contractului „Proiectare si Execuţie pentru Realizarea Autostrazii Brasov – Targu Mures – Cluj – Oradea, Sectiunea 2A: Ogra – Campia Turzii, Lotul 3: Chetani – Campia Turzii, km 21+500 – km 37+191”.

Decizia rezilierii acestui contract este consecinta faptului ca Antreprenorul nu a respectat un numar de 3 instiintari de remediere si a abandonat santierul.

Precizam ca dupa deschiderea traficului rutier pe Nodul Rutier Chetani, in data de 18.09.2020, Antreprenorul a redus considerabil ritmul de executie a lucrarilor. La data deschiderii traficului, progresul fizic era de 36,81%, iar in prezent progresul fizic inregistrat este de 37,86%, Antreprenorul inregistrand un progres de aproximativ 1% in ultimele 5 luni.

Mentionam ca rezilierea efectiva intra in vigoare in 14 zile de la notificarea Antreprenorului.

Dupa rezilierea contractului, CNAIR va elabora o noua documentatie de atribuire in vederea relicitarii acestui contract pentru finalizarea lucrarilor de constructie a acestui sector de autostrada”.

Articolul precedentRESTART PENTRU AUTOSTRADA PLOIESTI-BRASOV – CNAIR a dat ordinul de incepere pentru revizuirea studiului de fezabilitate
Articolul următorDRUMUL EXPRES CRAIOVA-PITESTI, PE MANA LUI UMBRARESCU – A fost semnata autorizatia de constructie pentru Lotul 3 Slatina – Colonesti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.