DRUMUL EXPRES CRAIOVA-PITESTI, PE MANA LUI UMBRARESCU – A fost semnata autorizatia de constructie pentru Lotul 3 Slatina – Colonesti

S-a dat startul pentru constuirea Lotului 3 Slatina – Colonesti din Drumul Expres Craiova-Pitesti! Anuntul a fost facut de ministrul Transporturilor Catalin Drula vineri, 12 martie 2021, care a precizat ca antreprenorul – firma romaneasca – a avansat un termen de finalizare a lucrarilor mai optimist decat cel prevazut in contract.

Concret, ASOCIEREA SA & PE CONSTRUCT SRL – SC SPEDITION UMB SRL (societate detinuta de omul de afaceri Dorin Umbrarescu) – SC TEHNOSTRADE SRL castigatoarea contractului – a dat asigurari ca Lotul 3 al Drumului Expres Craiova-Pitesti ar putea fi gata in 2022, adica in mai putin de doi ani de cat este prevazuta in contract perioada de executie a lucrarilor.

Vorbim despre un Lot cu o lungime de 31,75 kilometri, a carui valoare este de 670.71 milioane lei, bani proveniti din fonduri europene nerambursabile, pentru care s-a prevazut o perioada de garantie a lucrarilor de 10 ani. Pentru aceasta lucrare a fost constitutia garantia de buna executie, aprobata de CNAIR in 11 noiembrie 2020.

In anuntul sau, Catalin Drula specifica si faptul ca in prezent Drumul Expres Craiova – Pitesti se lucreaza acum in plin pe aproape 90km din loturile 1, 2 si 3, la lotul 1 fiind necesara finalizarea exproprierilor pe o raza de 3k de traseu relocat, pentru a putea incepe si acolo lucrarile.

Trebuie precizat ca si Lotul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitesti a fost castigat tot de ASOCIEREA SA & PE CONSTRUCT SRL – SC SPEDITION UMB SRL (societate detinuta de omul de afaceri Dorin Umbrarescu) – SC TEHNOSTRADE SR, insa o companie chinezeasca a formulat contestatii, care urmeaza sa fie solutionate de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor: „Ne dorim sa semnam contractul si pe acest lot cat mai curand”, a precizat Catalin Drula.

Redam anuntul ministrului Transporturilor:

„UNDA VERDE SI PENTRU LOTUL 3 AL DRUMULUI EXPRES CRAIOVA – PITESTI

Inca un pas important pentru finalizarea drumului expres Craiova-Pitesti: astazi am semnat autorizatia de construire pentru Lotul 3 Slatina – Colonesti, cu o lungime de 31,7 km. INCEP LUCRARILE!

Constructorul aici este aceeasi firma romaneasca care s-a mobilizat exemplar si pe Lotul 2 Slatina-Bals al proiectului, unde lucrarile sunt in grafic si sunt preconizate sa se incheie la finalul anului.

Contractul de pe Lotul 3 valoreaza 670 de milioane de lei, iar banii provin din fonduri europene nerambursabile. Chiar daca perioada de executie a lucrarilor este de 2 ani, avem promisiunea constructorului ca acestea ar putea fi gata mai repede, adica in 2022.

Cu peste 760 de milioane de lei alocate anul acesta, Drumul Expres Craiova – Pitesti este unul dintre cele mai bine finantate proiecte de investitii din Romania.

In total, pe Drumul Expres Craiova – Pitesti se lucreaza acum in plin pe aproape 90km pe loturile 1, 2 si 3. Doar pe lotul 1 mai trebuie finalizate cat de curand exproprierile pe 3km de traseu relocat, pentru a putea incepe si acolo lucrarile.

Pe Lotul 4 acum 2 saptamani a fost desemnata castigatoare aceeasi firma romaneasca de pe loturile 2 si 3, dar au fost depuse contestatii de o firma chinezeasca. Asteptam un raspuns rapid de la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor si ne dorim sa semnam contractul si pe acest lot cat mai curand.

#RevolutiaBuneiGuvernari #FacemDrumuri”

Articolul precedentSTRACO A BAGAT AUTOSTRADA IN GROAPA – CNAIR dezvaluie motivele care au condus la rezilerea contractului pentru Autostrada Chetani – Campia Turzii
Articolul următorCALE FERATA DE 300 MILIOANE EURO – Modernizarea caii ferate de pe linia Aeroportul Timisoara – Resita – Serbia aduce trenurile cu propulsie pe hidrogen

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.