INVESTITII URIASE IN INFRASTRUCTURA DIN GALATI – 60 milioane euro pentru modernizarea a 100 de km de drum judetean

Consiliul Judetean Galati anunta o investitie uriasa in infrastructura rutiera din judet. Aproximativ 60 de milioane de euro vor fi investite pentru reabilitarea si modernizarea drumurilor judetene.

La Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, presedintele CJ Galati, Costel Fotea, a semnat un amplu contract de finantare, in cadrul Programului National de Investitii “Anghel Saligny”, pentru reabilitarea si modernizarea a aproximativ 100 de km de drum judetean.

Astfel, continuam exemplul de administratie performanta si vom interveni pe mai multe drumuri judetene, cum ar fi cel dintre Munteni-Tiganesti-Ungureni-Slobozia Blaneasa-Negrilesti-Ghidigeni (DJ240), dintre Matca si Corod (DJ251A) sau cel de pe ruta Baneasa-Suceveni-Rogojeni (DJ242D)”, spune presedintele CJ Galati, Costel Fotea

Vor fi executate lucrari ample, de la largirea partii carosabile sau chiar realizarea de la zero a infrastructurii drumului, acolo unde se impune acest lucru, la reabilitarea podurilor si podetelor de pe traseul drumului, realizarea sistemelor de colectare a apelor pluviale si amenajarea de statii de autobuz.

Valoarea totala a investitiilor este de 284.624.548,45 lei cu TVA (aproximativ 60 de milioane euro), din care 140.000.000 lei (inclusiv TVA) este aprobata si inclusa in lista obiectivelor de investitii aferente Programului national de investitii „Anghel Saligny„, iar diferenta va fi asigurata din alte surse (fonduri europene, guvernamentale sau proprii).

Au fost finalizate deja licitatiile, au fost desemnati constructorii, astfel ca in aceasta primavara va fi emis si ordinul de incepere a lucrarilor.

De asemenea, vor fi realizate lucrari de modernizare si pe urmatoarele drumuri judetene:

  • DJ253 Umbraresti-Cudalbi-Baleni-Viile (se va interveni pe patru tronsoane de pe aceasta ruta)
  • DJ242H Jorasti-Zarnesti-Radesti
  • DJ255A Padurea Garboavele – Odaia Manolache
  • DJ240A Carlomanesti – Garbovat
  • DJ252G Tepu – Tecucelu Sec
Articolul precedentGARA REGALA CURTEA DE ARGES VA FI RESTAURATA – CFR a semnat contractul de 8,74 milioane lei cu societati romanesti
Articolul următorINCEP LUCRARILE LA CEL MAI MARE CONTRACT DE CALE FERATA – Reabilitarea tronsonului Craiova-Drobeta Turnu Severin-Caransebes costa 10,5 miliarde de lei fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.