DRUM EXPRES PITESTI-MIOVENI – Traseul avizat are peste 10 km. Au fost desemnate firmele care vor face studiul de fezabilitate

Consiliul Judetean Arges a incheiat in sfarsit achizitia serviciilor privind studiul de fezabilitate pentru DRUMUL EXPRES A1 – PITESTI – MIOVENI.

Licitatia a fost adjudecata de asocierea H.V.I.D CONSULTING GROUP S.R.L. (lider de asociere) si VIA DESIGN S.R.L. (asociat), subcontractanti: GAZMIND S.R.L., VEHICULE SPECIALE S.R.L., I WAVE SOLUTIONS S.R.L., VPROIEKT S.R.L., INELCO MON IMPEX S.R.L., MUZEUL JUDETEAN ARGES, GREEN COLLECTIVE S.R.L., GEOTESTING C.I. S.R.L.

Durata de realizare a serviciilor este de 12 luni de la data de incepere a contractului din care: Elaborare Studiu de fezabilitate – 9 luni; Asistenta tehnica acordata Beneficiarului pentru sustinerea aplicatiei de finantare si Asistenta Tehnica acordata Beneficiarului pentru procedura de atribuire a Proiectarii si Executiei Lucrarilor – 2 luni; Raport financiar final – 1 luna.

Valoarea serviciilor este de 2.770.807,82 lei fara TVA, arata CJ Arges.

Licitatia pentru proiectarea Drumului Expres Pitesti – Mioveni a fost deblocata dupa ce Consiliul Judetean Arges a acceptat in procedura un proiectant din Turcia (proiectantul Podului peste Bosfor), iar ofertantul M Infra Design din Bucuresti si-a retras contestatia.

In caietul de sarcini, CJ Arges noteaza ca legatura A1 – Mioveni trebuie sa se faca pe un drum modern, iar ca proiecte de viitor se numara un Drum Expres Brasov – Campulung.

Investitie cu fonduri europene

Sursa de finantare a investitiei Programul de Transport 2021-2027.

Varianta de traseu avizata are o lungime estimata de 10,39 km si va asigura un carosabil corelat cu traficul estimat, dimensionat pentru trafic greu si agabaritic, pentru o viteza de proiectare de 100 – 120 km/h. In afara de drumul propriu zis, investitia presupune si construirea de poduri, pasaje pe drum expres, restabilirea legaturilor rutiere intrerupte de drumul expres, nodurile rutiere si podete. Sunt stabilite doua noduri rutiere. Un nod este prevazut la desprinderea drumului expres din autostrada de centura a Municipiului Pitesti A1, respectiv in zona km 117+300, unde este indicata executia unui nod directional de mare viteza intre cele doua cai de comunicatie, alcatuit din 6 bretele unidirectionale. Pentru asigurarea unei bune legaturi cu DN 73E – Centura de sud Mioveni este prevazut un nod rutier in zona km 10+150, amplasat pe raza orasului Mioveni”, a declarat Marius Nicolaescu, vicepresedinte CJ Arges.

Studiul de fezabilitate va fi platit de la Bugetul CJ Arges, iar investitia va fi realizata prin fonduri europene. 

In luna noiembrie 2022, in prezenta ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, Ion Minzina, presedinte Consiliul Judetean Arges si Cristian Pistol, directorul CNAIR, au semnat un protocol de colaborare intre CNAIR si Consiliul Judetean Arges pentru constructia Drumului Expres A1-Pitesti-Mioveni.

Acest studiu de fezabilitate va sta la baza depunerii cererii de finantare pe Programul de Transport 2021-2027.

Articolul precedentMINISTERUL TRANSPORTURILOR INVESTESTE IN PORTURI – Portul Drobeta Turnu Severin va fi modernizat cu 125 milioane lei
Articolul următorINVESTITII IN TRANSPORTURI – Judetul Dolj a alocat 55,8 milioane de euro in acest an

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.