INVESTITII IN TRANSPORTURI – Judetul Dolj a alocat 55,8 milioane de euro in acest an

Judetul Dolj a alocat investitii de 55,8 milioane de euro in transporturi in acest an. Bugetul Consiliului Judetean Dolj este de aproape 178 milioane euro in 2024. Cei mai multi bani merg catre sectiunea Transporturi, 55,8 milioane de euro.

Aproape 178 de milioane de euro este bugetul Consiliului Judetean Dolj in acest an. Ca in fiecare an, am construit un buget orientat catre dezvoltare, bazat pe fondurile europene atrase si pe capacitatea de a implementa proiecte de anvergura in toate domeniile: infrastructura aeroportuara si rutiera, educatie, sanatate, sport si cultura. Bugetul din 2024 este cu 15,2% mai mare decat bugetul din 2023. 58,6% din bani sunt orientati catre proiecte de investitii, cu 21% mai multi ca in 2023. 82,8 milioane de euro provin din fonduri europene atrase”, a declarat Cosmin Vasile, presedintele CJ Dolj.

200 de milioane de euro este valoarea totala a proiectelor europene castigate si contractate in 2023, proiecte a caror implementare incepe anul acesta. 10 milioane de euro este valoarea altor 5 proiecte depuse pentru finantare europeana pentru care asteptam finalizarea evaluarii

Cei mai multi bani merg catre sectiunea Transporturi, 55,8 milioane de euro. 25, 6 milioane de euro vor asigura cele mai mari investitii desfasurate vreodata de Consiliul Judetean Dolj pentru invatamant. 14, 3 milioane de euro sunt banii alocati pentru demararea constructiei Complexului Sportiv Tineretului si pentru proiecte din domeniul Cultura”, a adaugat seful CJ Dolj.

Consiliul Judetean Dolj va aloca bani pentru co-finantarea celui mai mare proiect de extindere a Aeroportului International Craiova, un proiect european a carui valoare a ajuns la 115 milioane de euro.

2024 reprezinta anul de referinta pentru startul implementarii proiectelor europene castigate din noul exercitiu bugetar al Uniunii Europene si, totodata, o noua etapa de dezvoltare pentru judetul Dolj”, a mai precizat presedintele Consiliului Judetean Dolj, Cosmin Vasile.

Articolul precedentDRUM EXPRES PITESTI-MIOVENI – Traseul avizat are peste 10 km. Au fost desemnate firmele care vor face studiul de fezabilitate
Articolul următorCALEA FERATA BUCURESTI- GIURGIU – Linia va fi redeschisa in cateva luni. Iata cum arata Podul de la Gradistea (Video)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.