S-A SEMNAT CONTRACTUL PENTRU DN 71 TARGOVISTE-SINAIA – Contractul de 1,15 miliarde lei fara TVA pentru cei 59 km a fost castigat de constructori turci

CNAIR a semnat contractul pentru proiectarea si executia lucrarilor de modernizare a DN 71, sectorul Targoviste – Sinaia. Asocierea Esta Insaat Sanayi Lojistik Ve Dis Ticaret Anonim Sirketi – SC Esta Construction Group SRL – Gun Al Madencilik Insaat Nakliye Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi are ca termen contractual 12 luni pentru proiectare si 36 de luni pentru executia lucrarilor.

Luni, 21.08.2023, CNAIR a semnat contractul de proiectare si executie pentru modernizarea DN 71 Baldana – Targoviste – Sinaia – km 0+000 – km 44+130 – Largire la 4 benzi si km 51+041 – km 109+905 – Drum la 2 benzi” – Sector 2: Targoviste – Sinaia km 51+041- km 109+905 – Drum la 2 benzi de circulatie, cu ofertantul declarat castigator Asocierea Esta Insaat Sanayi Lojistik Ve Dis Ticaret Anonim Sirketi – S.C. Esta Construction Group S.R.L. – Gun Al Madencilik Insaat Nakliye Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi”, anunta CNAIR.

Valoarea contractului este de 1.158.166.094,50 lei fara TVA. Sursa de finantare este din Fonduri Europene Nerambursabile – Programul Transport.

Proiectul este important pentru decongestionarea traficului in zona prin crearea unei variante alternative la DN1 si DN1A, oferind conducatorilor auto o alta conexiune intre Bucuresti, Targoviste si Sinaia. Valoarea contractului este de 1,15 miliarde lei (fara TVA), iar constructorul turc are la dispozitie 12 luni pentru proiectare si 36 de luni pentru executia lucrarilor de consolidare a celor 58,8 km dintre Targoviste si Sinaia”, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Lungimea sectorului dintre Targoviste si Sinaia este de 58,86 km.

Durata contractului este de 48 luni, din care 12 luni perioada de proiectare si 36 luni perioada de executie a lucrarilor.

Perioada de garantie este de 10 ani.

Contractul in valoare de 1,158 miliarde lei fara TVA este finantat prin Programul Transport. Modernizarea acestui sector al DN 71 va asigura o infrastructura rutiera de calitate in zona de nord a judetului Dambovita, accesul facil dinspre Targoviste catre Pestera Padina si catre alte obiective turistice din Parcul Natural Bucegi. Cei aproximativ 59 de km dintre Targoviste si Sinaia vor reprezenta si o alternativa viabila pentru traficul de pe DN1 si DN1A”, seful CNAIR, Cristian Pistol.

Proiectul are ca scop realizarea unor sectoare de drum omogene prin modernizarea DN71 pe sectorul Targoviste – Sinaia (km. 51+041 – km. 109+905) in vederea asigurarii infrastructurii de baza necesara cererii de transport in crestere, asigurand un grad ridicat de siguranta a traficului rutier.

Traseul incepe de la iesirea de nord a municipiului Targoviste, traverseaza orasele Pucioasa, Fieni, Sinaia si comunele Aninoasa, Doicesti, Motaieni, Pietrosita si Moroieni, alternand cu zone de extravilan si se termina la intersectia cu DN1 in Sinaia la km. 120+400 al DN1.

Articolul precedentINVESTITII DE 66 MILIOANE EURO PE AEROPORTUL DIN ORADEA. Pista si terminalul vor fi extinse si se monteaza un gard inteligent
Articolul următorSE MODERNIZEAZA DRUMUL JUDETEAN 724 INTRE MALU CU FLORI SI PUCHENI – Reparatia drumului de aproape 7 km costa 76 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.