SPITALUL PE SINE – Premiera internationala: Italia are cu un tren medical care transfera pacientii covid intre orase

Cresterea alarmanta a cazurilor de covid-19 din lume da nastere unor situatii exceptionale. Pentru a putea face fata numarului mare de pacienti care necesita transferul intre localitati, fara a ingreuna activitatea cadrelor medicale din spitale, Italia a creat un spital pe sine!

Este vorba despre un tren medical echipat si dotat cu aparatura ATI care poate transfera 21 de pacienti intre orase in cele opt vagoane de care dispune. Darea in folosinta a trenului medical din Italia a avut loc luni, 8 martie 2021, in ziua in care Italia a depasit pragul de 100.000 de decese provocate de Covid-19.

Conform precizarilor oficialilor companiei de transport feroviar public, in trei dintre cele opt vagoane au fost amplasate cele 21 de paturi de ATI, celelalte vagoane fiind destinate personalului medical si transportului echipamentelor tehnice si a unui sistem independent de alimentare a instalatiilor medicale.


Gianfranco Battisti, consilierul delegat al companiei publice Ferrovie dello Stato (FdS): „Este un tren pe care l-am reproiectat complet, format din opt vagoane care transporta pana la 21 de pacienti, cu toate tehnologiile necesare, nu neaparat pentru COVID-19, pe care Departamentul de Protectie Civila si Crucea Rosie le pot folosi în multe alte situatii.”


Spitalul pe sine a fost folosit deja si pentru a se efectua vacinuri anti-covid, oamenii care au intrat în tren pentru a se vaccina exclamandu-si entuziasmului: „Nu am mai facut asta pana acum, din fericire, dar a fost cat se poate de bine. Nu a trebuit sa astept afara. Am fost ajutata de cineva care stia limba engleza. Cel care mi-a administrat vaccinul s-a descurcat excelent, a fost perfect pentru mine. O sa ma intorc.”, a afirmat Tiffany Ryan, asistent universitar.

Pana in acest moment, avand o populatie de circa 60 milioane locuitori, Italia a administrat peste 5,4 milioane de doze de vaccin, iar 1,65 milioane de persoane au primit si rapelul.

Articolul precedentRAPORTUL CORPULUI DE CONTROL – Acordarea sporului de metrou pentru toti angajatii din Metrorex a fost abuziva
Articolul următorEXPERTIZA BEI PENTRU METROUL DE LA AEROPORT – Catalin Drula vrea o analiza a Bancii Europene de Investitii pentru Magistrala M6

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.