Polonia primeste finantare UE de 1 miliard de euro pentru proiecte de transport

Polonia a primit 4,4 miliarde zloti (1 miliard euro) de la Facilitatea UE pentru Conectarea Europei (CEF) pentru a realiza proiecte de transport, a anuntat Ministerul Infrastructurii din Polonia, a informat agentia de stiri de stat PAP.

Potrivit ministerului, a avut loc o sedinta a Comitetului de Coordonare CEF, care a aprobat rezultatele unei competitii in care Polonia si-a repetat succesul in competitia CEF Transport 2021, clasandu-se din nou pe primul loc in ceea ce priveste valoarea fondurilor alocate.

Potrivit raportului, Polonia a reusit, de asemenea, sa obtina finantare din fondul general, in care concureaza toate statele membre. Potrivit ministrului Infrastructurii, Andrzej Adamczyk, patru proiecte din sectorul feroviar au primit cofinantare din cadrul competitiei CEF Transport 2022 la o valoare cumulata de 758 milioane euro.

In cazul Hubului central de transport (CPK) planificat al Poloniei, un proiect masiv de infrastructura aeriana, rutiera si feroviara, cofinantarea acopera dezvoltarea documentatiei de proiect pentru construirea unui coridor feroviar de mare viteza de la Marea Nordului la Marea Baltica in valoare de 63,6 milioane euro.

Doua proiecte polono-ucrainene au primit, de asemenea, cofinantare menita sa creasca accesibilitatea la transport intre UE/Polonia si Ucraina, pentru care beneficiarii polonezi au primit un total de 46 de milioane euro. Alte proiecte care au primit finantare au inclus scheme in sectorul aviatiei, cailor navigabile interioare si feroviar.

Articolul precedentA INCEPUT MODERNIZAREA DRUMULUI JUDETEAN DOBARCENI-MURGUTA DIN JUDETUL BOTOSANI – Lucrarile la drumul de piatra costa 44,6 milioane de lei
Articolul următorAUTOSTRADA PLOIESTI-BRASOV –A fost avizata varianta finala de traseu. Drumul de 112,7 km va costa 5,5 miliarde euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.