AEROPORTUL DIN BUDAPESTA MONTEAZA INCARCATOARE DE MASINI ELECTRICE – Aeroportul vrea sa ajunga la zero emisii dioxid de carbon

Aeroportul international Ferenc Liszt din Budapesta si-a anuntat planul de a instala 176 de statii de incarcare pentru vehicule electrice pentru vehiculele electrice ale companiilor de handling de la sol, vehiculele ale companiilor partenere si pentru alte vehicule din aeroport in urmatorii trei ani, scrie publicatia Budapest Business Journal.

Aeroportul din Budapesta va asigura finantarea a 134 din cele 176 de statii de incarcare cu finantare UE, in timp ce restul de 42 de incarcatoare electrice vor fi finantate din resurse proprii.

In decembrie 2021, aeroportul din Budapesta a fost inclus pe lista guvernului ungar de proiecte care urmeaza sa fie finantate de Facilitatea de Conectare a Europei pentru dezvoltarea infrastructurii de incarcare electrica, care va oferi un total de 1,3 miliarde forinti pentru instalarea incarcatoarelor suplimentare. Proiectul va dura 36 de luni, iar volumul sprijinului UE este de aproximativ 650 de milioane forinti.

Aeroportul din Budapesta a intreprins cativa pasi in ultimii ani pentru a-si mentine operatiunile neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon si pentru a-si atinge obiectivele de sustenabilitate. Drept urmare, anul trecut, compania a facut din nou parte din grupul de elita globala de doar 58 de aeroporturi care au atins nivelul 3+ al schemei de acreditare a carbonului in cazul aeroporturilor si care sunt neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon, compensand asadar pe deplin emisiile de carbon generate de operatiunile sale.

Anul trecut, compania si-a redus si mai mult emisiile directe de dioxid de carbon, care sunt acum la jumatate fata de nivelul de acum un deceniu.

In 2021, aeroportul din Budapesta si-a stabilit obiectivul principal de a atinge emisiile nete zero cu 15 ani mai devreme decat s-a angajat anterior, pana cel tarziu in 2035.

Una dintre modalitatile de a realiza acest lucru este prin dezvoltarea mobilitatii electrice la aeroport, care a fost un domeniu de interes cheie pentru companie in ultimii ani, potrivit unui comunicat de presa remis Budapest Business Journal.

Aeroportul din Budapesta dezvolta in mod constant infrastructura de incarcare a vehiculelor electrice, atat in ​​interiorul, cat si in afara aeroportului, si incurajeaza continuu companiile partenere sa dezvolte si mobilitatea electrica. Recent, 76 de vehicule conventionale de handling la sol, precum si 10 masini masini au fost inlocuite cu modele electrice sau hibride, economisind in total 140.000 de litri de combustibil si 350 de tone de dioxid de carbon pe an.

Pana in prezent, Aeroportul din Budapesta a instalat 31 de puncte de incarcare pentru vehicule electrice, dintre care 12 sunt situate in zona aeriana si 19 in partea liber accesibila a aeroportului.

Aeroportul din Budapesta a ajutat la instalarea a inca 30 de statii de incarcare electrica in incinta aeroportului pentru partenerii sai implicati in transport terestru. Főtaxi, compania-partenera de taximetrie contractata de aeroport, prioritizeaza, de asemenea, promovarea mobilitatii electrice si a inlocuit deja 30% din flota sa cu vehicule electrice. Exista deja sase incarcatoare electrice ultrarapide in parcarea Főtaxi de la aeroport, care este de asteptat sa creasca cu 26 de puncte de incarcare pana la sfarsitul anului 2025.

In plus, operatorul aeroportuar a incheiat anul trecut un contract pentru instalarea a inca 35 de incarcatoare si implementarea unui sistem informatic pentru integrarea acestora, care este in prezent in curs de implementare. Sistemul se va ocupa, de asemenea, de sarcini legate de utilizare si facturare, prin care utilizatorii vor putea folosi incarcatoarele cu usurinta. Sistemul de rezervare online existent pentru incarcatoare electrice ajuta personalul cu masini electrice sa rezerve rapid si usor incarcatoare pentru compania lor, la fel masinile private.

Compania noastra este pe deplin angajata sa reduca amprenta de carbon. Am luat masuri ferme si ne-am luat angajamente ambitioase. Ne-am angajat sa atingem cel mai inalt nivel de neutralitate a carbonului 4+ al ACI pana la sfarsitul anului 2023, ne-am angajat sa avem emisii zero in cel tarziu 14 ani si ne-am angajat sa ne satisfacem in intregime nevoile de energie electrica din surse regenerabile incepand cu 2023. Planurile noastre includ si construirea unei ferme solare, pentru a genera energie electrica exclusiv pentru utilizare la aeroport. Sunt necesari multi pasi mici si niste pasi uriasi pentru a ne indeplini planurile, iar ceea ce este si mai important este sa actionam in mod responsabil si sa punem cuvintele in actiune, dand astfel un exemplu pentru alte aeroporturi”, spune Chris Dinsdale, CEO al Aeroportului Budapesta.

Articolul precedentCONTRACTUL DE FINANTARE PENTRU EXTINDEREA AEROPORTULUI DIN IASI A FOST SEMNAT – Proiectul se ridica la 303 milioane de lei
Articolul următorNOI LUCRARI IN PORTUL BRAILA – Guvernul a aprobat o investitie de 126,8 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.