A INCEPUT MODERNIZAREA DRUMULUI JUDETEAN DOBARCENI-MURGUTA DIN JUDETUL BOTOSANI – Lucrarile la drumul de piatra costa 44,6 milioane de lei

Saptamana aceasta au inceput lucrarile de modernizare a unui nou sector de drum de piatra. Se reabiliteaza astfel drumul judetean Dobarceni – Murguta – Stefanesti de pe raza judetului Botosani. Este vorba de DJ 294B, Dobarceni – Murguta – Stefanesti, anunta Consiliul Judetean Botosani. Lucrarile, care se ridica la 44,6 milioane de lei, vor fi finantate din Programul National de Investitii „Anghel Saligny” (38,6 milioane de lei) si bugetul propriu al Consiliului Judetean (6 milioane de lei).

Continuam procesul de modernizare a infrastructurii rutiere judetene. La preluarea mandatului am promis ca vom face acest drum si am cautat solutiile ca acest lucru sa se realizeze cat mai repede, mai ales ca este o investitie asteptata de foarte multi ani. Prin modernizarea DJ294B, Dobarceni – Murguta – Stefanesti, rezolvam problemele de infrastructura rutiera din sud-estul judetului, creand o alternativa moderna de circulatie locuitorilor din zona si nu numai. Se leaga comuna Dobarceni de orasul Stefanesti, implicit de Drumul National DN 24C”, a declarat Doina Federovici, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

Lucrarea va fi realizata de o asociere formata din firmele botosanene: Conrec, Transasfalt Prod si Elproex. Durata de executie este de 20 luni de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor.

”Consiliul Judetean Botosani a modernizat si continua sa modernizeze sectoare importante de drum judetean, pentru ca ne dorim sa avem cat mai putine drumuri de piatra. Am promis ca vom asigura conditii bune de trafic pentru locuitorii din toate zonele judetului si asta facem. Ca la fiecare lucrare, am solicitat constructorului sa faca lucrari de calitate, care sa reziste in timp”, a declarat vicepresedintele Dorin Birta.

In vederea scurtarii timpilor de realizare a investitiilor, Consiliul Judetean Botosani si-a asumat realizarea studiilor de fezabilitate si a proiectelor tehnice, astfel incat in momentul deschiderii Programului „Anghel Saligny” toata documentatia tehnica a fost gata.

In paralel cu semnarea cererilor de finantare, am realizat, prin intermediul Directiei Judetene de Drumuri, si licitatiile pentru executia lucrarilor de modernizare la cei 40 de kilometri de drumuri judetene de piatra prinsi in PNI. Vrem sa dezvoltam judetul si nu mai avem timp de pierdut. Vorbim de investitii masive in judet si facem tot ceea ce ne sta in puteri ca acestea sa devina realitate”, a conchis Doina Federovici.

Articolul precedentAUTOSTRADA CAPITALEI, VAZUTA DIN AVION – In ce stadiu sunt santierele de pe centura de sud a Capitalei. Constructorii vor fi verificati si din avion
Articolul următorPolonia primeste finantare UE de 1 miliard de euro pentru proiecte de transport

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.