TRAFICUL AERIAN S-A PRABUSIT IN 2020 – Pandemia a sufocat companiile aeriene: cu 66% mai putini pasageri anul trecut

Numarul pasagerilor transportati de companiile aeriene din intreaga lume a scazut cu 66% in 2020 comparativ cu 2019, prabusire fara precedent determinata de restrictiile impuse din cauza pandemiei COVID-19, transmite Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni (IATA). Asoiatia reprezinta aproximativ 290 de companii aeriene din intreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

Calculat in venituri pe kilometri parcursi de pasageri (RPK), traficul aerian a scazut cu doua treimi, fiind vorba de cel mai important soc pe care l-a cunoscut vreodata sectorul aerian”, a spus economistul sef al IATA, Brian Pearce, cu prilejul unei videoconferinte, scrie Agerpres, care citeaza agentia AFP.

Ca o consecinta a inchiderii frontierelor si altor restrictii introduse de statele din intreaga lume pentru a limita raspandirea pandemiei, cursele aeriene pe rutele interne au rezistat mai bine (cu o scadere de 48,8%) fata de traficul international (care a inregistrat o cadere de 75,6%), potrivit IATA.

Datele pe fiecare luna arata ca, in luna aprilie 2020, traficul aerian de pasageri a scazut cu 5% fata de nivelul normal, insa in timpul verii si-a revenit. In luna decembrie 2020, scaderea traficului aerian de pasageri era de 70%, ceea ce a tras in jos media pentru intregul an 2020.

IATA a avertizat ca perspectivele unei relansari in 2021 sunt afectate de aparitia unor noi tulpini de Covid-19

De asemenea, IATA a avertizat ca perspectivele unei relansari in 2021 sunt afectate de aparitia unor noi tulpini de Covid-19, fara a-si revizui insa, in scadere, previziunile pentru acest an.

Am inceput 2021 si ne asteptam in continuare ca acesta sa fie un an de revenire, de la un punct foarte jos”, a spus Brian Pearce, care si-a exprimat speranta ca progresele campaniilor de vaccinare ar putea face ca situatia din a doua jumatate a anului sa fie una mult mai buna.

Sursa foto: @DePolitieheli

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.