UMBRARESCU SCOS PE TUSA – Curtea de Apel Bucuresti cere reevaluarea ofertei transmise de Dorinel Umbrarescu pentru lotul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitesti

Curtea de Apel Bucuresti cere reevaluarea ofertei transmise de Dorinel Umbrarescu pentru lotul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitesti

La loc comanda! Compania Nationala pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va reevalua ofertele transmise de omul de afaceri Dorinel Umbrarescu, prin societatea Spedition UMB, pentru lotul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitesti. Decizia a fost luata in 16 noiembrie 2020 de Curtea de Apel Bucuresti in dosarul nr. 4808/2/2020 in care au fost admis plangerile formulate de companiile de infrastructura din China, Turcia si Italia care au reclamat obtinerea de catre societatea Spedition UMB a licitatiei pentru lotul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitesti criticand pretul oferit de Umbrarescu, lipsa unor cerinte solicitate, dar si punctajul obtinut.

Practic, prin solutia pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, s-a dispus reevaluarea de catre CNAIR a ofertei transmise de Umbrarescu si verificarea in detaliu a ofertei acestuia, si in acelasi timp si a ofertelor companiilor CHINA RAILWAY 14TH BUREAU CO LTD (China), MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI (Turcia) si RIZZANI DE ECCHER SPA (Italia). Din cuprinsul minutei CAB reiese astfel ca Spedition UMB, declarata castigator al licitatiei pentru constructia lotului 4 al Drumului Expres Craiova – Pitesti a oferit un pret nejustificat de mic.

Solutia CAB nu impiedica insa derularea contractului pe care CNAIR l-a semnat in septembrie 2020 cu Dorinel Umbrarescu, in acelasi timp in care pe rolul CAB se afla dosarul in care judecatorii s-au pronuntat in urma cu trei zile.

Sunt toate sansele ca dupa reevaluare facuta de CNAIR, sa fie declarat un alt castigator.

Redam in continuare minuta Curtii de Apel Bucuresti din dosarul nr. 4808/2/2020:

Solutia pe scurt: Dosar nr. 4808/2/2020 conexat cu dosar nr. 4875/2/2020 si dosar nr. 4900/2/2020

Respinge ca neintemeiate exceptiile necompetentei materiale a Curtii de Apel Bucuresti, Sectia a VIII-a CAF, precum si exceptiile netimbrarii si inadmisibilitatii invocate cu privire la cererea precizatoare a plangerii formulata de MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI.

Respinge exceptia lipsei de interes formulata cu privire la plangerea RIZZANI DE ECCHER SPA ca neintemeiata.

Admite plangerile formulate de petentele CHINA RAILWAY 14TH BUREAU CO LTD, MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI, RIZZANI DE ECCHER SPA. Modifica in parte decizia CNSC.

In rejudecarea contestatiilor formulate de CHINA RAILWAY 14TH BUREAU CO LTD, MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI, RIZZANI DE ECCHER SPA: Admite in parte contestatiile formulate de CHINA RAILWAY 14TH BUREAU CO LTD si MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI, precum si RIZZANI DE ECCHER SPA.

Anuleaza in parte raportul procedurii de atribuire emis sub nr. 24/3123/30.06.2020, adresele de comunicare a rezultatului procedurii nr.69656/30.06.2020 (pentru ASOCIEREA SA&PE CONSTRUCT S.R.L., SPEDITION UMB S.R.L. si TEHNOSTRADE S.R.L., prin liderul Asocierii SA&PE Construct S.R.L.), nr. 39676/30.06.2020 (pentru CHINA RAILWAY 14TH BUREAU CO LTD ), nr. 39675/30.06.2020 (pentru Nurol Insaat VE Ticaret A.S), nr. 39673/30.06.2020 (pentru MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI), nr. 39663/30.06.2020 (pentru RIZZANI DE ECCHER SPA) si procesul-verbal de evaluare nr. 24/2172/04.06.2020 in ceea ce priveste punctajul obtinut de RIZZANI DE ECCHER SPA pentru componenta tehnica-1 Perioada de garantie a lucrarilor.

Obliga autoritatea contractanta sa reevalueze oferta depusa de ASOCIEREA SA&PE CONSTRUCT S.R.L., SPEDITION UMB S.R.L. si TEHNOSTRADE S.R.L., prin liderul Asocierii SA&PE Construct S.R.L., dupa cum urmeaza:

– modul de indeplinire a cerintei referitoare la cifra de afaceri anuala generala, cap. III. 1.2 Capacitatea economica si financiara, Nota 2, lit. b);

– cerinta privind experienta similara in proiectare;

– justificarea pretului aparent neobisnuit de scazut cu referire la componenta din oferta financiara vizand pretul organizarii de santier;

– reevaluarea punctajului acordat pentru personalul cheie pentru serviciile de proiectare,

– reevaluarea punctajului acordat factorului de evaluare vizand perioada de garantie a lucrarilor de 10 ani.

Obliga autoritatea contractanta sa reevalueze oferta depusa de CHINA RAILWAY 14TH BUREAU CO LTD, dupa cum urmeaza:

– sub aspectul verificarii neincadrarii in prevederile art. 167 alin. 1 lit. c) si lit. h) din Legea nr. 98/2016. Obliga autoritatea contractanta sa reevalueze oferta depusa de Nurol Insaat VE Ticaret A.S, dupa cum urmeaza:

– indeplinirea cerintei privind modul de depunere a ofertei de la cap. IV.4.3 Modul de prezentare a ofertei, pct. 7 „ oferta, documentele care o insotesc, precum si toata corespondenta intre ofertanti si AC, vor fi semnate cu semnatura electronica extinsa, bazata pe un certificat calificat, eliberat de un furnizor de servicii acreditat, reprezentand documente originale, precum si a cerintei de la cap. IV.4.2 modul de prezentare a ofertei financiare, documentele de fundamentare a valorii propunerii financiare care vor fi prezentate in cadrul ofertei sunt: – lit. a)- Formularul nr. 7-formular de propunere financiara ….semnat ….de reprezentantul legal al ofertantului unic …” – lit. b)- Anexa 1 la Formularul nr. 7-preturile activitatilor/categoriilor de lucrari sau servicii ….semnat …de reprezentantul legal al ofertantului unic; – lit. c)- Anexa 2 la formularul nr. 7-sumele previzionate reprezentand rezerve de implementare …semnat …de reprezentantul legal al ofertantului unic; – lit. d)- Anexa 3 la formularul 7-defalcarea sumelor din Anexa 1 la propunerea financiara aferente activitatilor subcontractate …semnat …de reprezentantul legal al ofertantului unic. Obliga autoritatea contractanta sa reevalueze punctajul acordat ofertei depuse de RIZZANI DE ECCHER SPA sub aspectul componentei tehnice-1 Perioada de garantie a lucrarilor.

Admite in parte cererile de interventie formulate de ASOCIEREA SA&PE CONSTRUCT S.R.L., SPEDITION UMB S.R.L. si TEHNOSTRADE S.R.L., prin liderul Asocierii SA&PE Construct S.R.L. in contestatiile formulate de CHINA RAILWAY 14TH BUREAU CO LTD si MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI si le respinge in rest in masura admiterii contestatiilor.

Admite in parte cererile de interventie formulate de CHINA RAILWAY 14TH BUREAU CO LTD in contestatiile MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI si RIZZANI DE ECCHER SPA si respinge in rest aceste cereri de interventie accesorie in masura admiterii contestatiilor.

Mentine in rest decizia CNSC. Respinge cererea privind anularea procedurii/contractului. Obliga intimatele autoritatea contractanta si ASOCIEREA SA&PE CONSTRUCT S.R.L., SPEDITION UMB S.R.L. si TEHNOSTRADE S.R.L., prin liderul Asocierii SA&PE Construct S.R.L. la plata catre petenta CHINA RAILWAY 14TH BUREAU CO LTD a sumei de 10.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecata, admise in parte. Obliga intimatele autoritatea contractanta, ASOCIEREA SA&PE CONSTRUCT S.R.L., SPEDITION UMB S.R.L. si TEHNOSTRADE S.R.L., prin liderul Asocierii SA&PE Construct S.R.L si CHINA RAILWAY 14TH BUREAU CO LTD la plata catre petenta RIZZANI DE ECCHER SPA a sumei de 2000 lei cu titlu de cheltuieli de judecata, admise in parte. Definitiva. Pronuntata azi 16.11.2020 prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin intermediul grefei instantei.

Document: Hotarare 2127/2020 16.11.2020

Articolul precedentAUTOSTRADA BATAII DE JOC – Comarnic-Brasov, intr-un nou blocaj dupa ce zeci de firme cer clarificari, acuzand „erori si neconcordante in documentatia pentru licitatie”
Articolul următorPIATA CONSTRUCTIILOR, ”CRUCISATORUL” ECONOMIEI ROMANIEI IN PANDEMIE – Inregistram cele mai mari cresteri din UE, dar constructorii avertizeaza: „Investiti in infrastructura!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.