LICITATIE PENTRU ”MILCOVIA EXPRES” – Licitatia pentru construirea Drumului Expres Focsani-Braila va fi lansata la sfarsit de iulie, inceput de august. Valoarea investitiei este de 6,75 miliarde lei

Licitatia pentru proiectarea si construirea Drumului Expres Focsani-Braila ”Milcovia Expres” va fi lansata la sfarsit de iulie, inceput de august 2024, a anuntat directorul general CNIR, Gabriel Budescu, in cadrul unui interviu acordat publicatiei Gandul. Astazi, 6 iunie, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru Drumul Expres Focsani-Braila, o investitie estimata la 6,75 miliarde lei.

,,Drumul Expres Focsani-Braila este un proiect foarte avansat. A fost aprobat chiar astazi in sedinta de Guvern. Colegii de la CNAIR mai trebuie sa incheie contractul, conform prevederilor contractuale, sa termine etapa studiului de fezabilitate si, cred eu, in doua, trei saptamani il putem prelua. As estima ca, la sfarsitul lunii iulie, inceput de august, noi, CNIR putem lansa licitatia. Va fi al doilea proiect preluat la CNIR, primul urmand sa fie Autostrada Brasov-Bacau (A13)”, spune directorul general CNIR, Gabriel Budescu.

Guvernul a dat unda verde joi pentru indicatorii tehnico-economici ai Drumului Expres Focsani-Braila.

Drumul expres va avea o lungime de 73,52 km, iar pe traseul sau vor fi construite:

– 57 de poduri/pasaje/structuri casetate,

– 6 noduri rutiere,

– 6 parcari.

Proiectul prevede inclusiv plantarea a 155 de hectare de perdele forestiere cu rol anti-inzapezire.

Valoarea investitiei va fi de 6,75 miliarde lei, fonduri asigurate din Programul de Transport si de la bugetul de stat. Durata de executie este de 36 luni.

Drumul Expres Focsani – Braila va asigura legatura intre Autostrada Moldovei (A7), Podul peste Dunare de la Braila, Delta Dunarii, Dobrogea si Litoralul Marii Negre.

Drumul Expres Focsani-Braila face parte din cele sapte proiecte de Autostrazi si Drumuri Expres pe care Compania Nationala de Investitii Rutiere (CNIR) le va prelua de la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Pe langa cele sapte proiecte de investitii, CNIR va lansa licitatia pentru studiul de fezabilitate al Drumului de mare viteza, Bucuresti-Giurgiu, primul proiect integral care va avea componenta BIM (Building Information Modeling), un proces inteligent bazat pe modelul 3 D care ofera instrumente si informatii pentru planificarea, proiectarea, executia si gestionarea constructiilor si a infrastructurii.

Articolul precedentUNDA VERDE PENTRU DRUMUL EXPRES BACAU-PIATRA NEAMT – Noul drum expres va avea 51 de km si costa 7,69 miliarde de lei, fara TVA
Articolul următorTRECERI DE PIETONI MODERNE – Toate trecerile de pietoni de pe drumurile judetene din judetul Satu Mare vor fi iluminate. Investitia depaseste 20 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.