LUCRARI DE MODERNIZARE PE DJ 107M – Drumul strategic face legatura intre DN1 si DN75

Pe tronsonul Baisoara – Surduc – Buru – limita cu judetul Alba a fost asternut deja primul strat de asfalt, iar lucrarile de modernizare a DJ 107M avanseaza rapid.

Lucrarile desfasurate de Consiliul Judetean Cluj in vederea finalizarii, cu fonduri europene, a modernizarii si reabilitarii drumului judetean DJ 107M Luna de Sus – Baisoara – Buru – limita cu judetul Alba, avanseaza in ritm rapid”, anunta CJ Cluj.

Totodata, pe anumite sectoare se desfasoara lucrari de asternere a primului strat de asfalt – binder.

De altfel, acestea au fost deja finalizate pe sectorul Baisoara – Surduc – Buru – limita cu judetul Alba, cu exceptia zonelor de poduri si pe raza localitatii Iara, unde Primaria comunei Iara desfasoara lucrari de investitii.

Finalizarea acestui proiect are o importanta aparte atat pentru localnici, ca si pentru turistii care viziteaza zona montana a judetului. Drumul judetean 107M este unul strategic deoarece reprezinta legatura directa intre DN1 (E60) si DN 75, care asigura accesul spre municipiul Cluj-Napoca si spre judetul Bihor (DN1), respectiv spre judetul Alba (DN 75). De asemenea, acest drum traverseaza una dintre cele mai pitoresti zone montane si turistice din judetul Cluj”, spune Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

In aceasta etapa se executa operatiuni ce vizeaza patru poduri, dintre care doua noi, la care s-au asigurat variante ocolitoare.

4,95 milioane lei pentru intretinerea drumurilor judetene

Peste 33 de milioane de lei au fost alocati suplimentar de Consiliul Judetean la rectificarea de buget.

Intrunit in sedinta ordinara miercuri, 31 august 2022, forul deliberativ al judetului Cluj a aprobat proiectul de hotarare privind rectificarea bugetului propriu al judetului pe anul 2022, proiect initiat de presedintele Consiliului Judetean, Alin Tise.

Astfel, intr-o prima etapa, Consiliul Judetean va aloca circa 12,2 milioane lei pentru finantarea mai multor programe si proiecte gestionate:

– 6.672.000 lei pentru reluarea, incepand din toamna, a „Programului pentru scoli al Romaniei”, prin care se asigura scolarilor clujeni produse lactate, fructe proaspete si produse de patiserie

– 574.000 lei pentru achitarea burselor elevilor scolarizati in cele 11 institutii de invatamant special aflate sub autoritatea CJ Cluj

4.950.000 lei pentru finantarea lucrarilor de intretinere derulate pe drumurile judetene

In ceea ce priveste sustinerea institutiilor finantate din bugetul judetului, Consiliul Judetean va aloca, pentru sase dintre acestea, peste 21 de milioane de lei pentru finantarea cheltuielilor de investitii si functionare:

Cultura

  • 20,4 milioane lei pentru asigurarea cheltuielilor de functionare si pentru buna desfasurare a actului artistic la Filarmonica de Stat „Transilvania” si Teatrul de Papusi „Puck”

Spitale

– 171.000 lei pentru achizitionarea de aparatura medicala la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj

– 65.000 lei pentru efectuarea unor lucrari de reparatii urgente la Spitalul de Boli Psihice Cronice Borsa

Asistenta sociala

  • 40.000 lei pentru imbunatatirea conditiilor de acces pentru persoanele cu dizabilitati in cadrul Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj

Tot in cadrul sedintei ordinare, a fost votata alocarea sumei de 420.000 lei pentru relocarea Centrului Militar Zonal Cluj, pe perioada desfasurarii lucrarilor de modernizare a spatiului in care acesta isi desfasoara activitatea. Banii vor fi folositi atat pentru achitarea cheltuielilor de relocare ale institutiei militare, cat si pentru plata chiriei in viitorul sediu.

Articolul precedentPROIECT STRATEGIC LA AEROPORTUL KOGALNICEANU – Ministerul Transporturilor pregateste un program de dezvoltare pentru 2022-2030
Articolul următorAEROPORTUL INTERNATIONAL BRASOV – Primele echipamente de navigatie aeriana au fost testate si vor fi livrate luna aceasta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.