TRECERI DE PIETONI MODERNE – Toate trecerile de pietoni de pe drumurile judetene din judetul Satu Mare vor fi iluminate. Investitia depaseste 20 milioane lei

Toate trecerile de pietoni de pe drumurile judetene din judetul Satu Mare vor fi iluminate printr-un proiect cu finantare europeana.

Consilierii judeteni au aprobat ultimele modificari aparute in etapa de evaluare a proiectului, anunta Consiliul Judetean Satu Mare.

Prin aceasta investitie, vor fi iluminate 316 treceri de pietoni cu tehnologie de ultima generatie, care asigura un consum redus de energie.

Va fi folosita lumina asimetrica, iar stalpii vor fi controlati printr-un sistem de telegestiune.

Proiectul are o valoare de 20,5 milioane de lei.

De asemenea, Primaria Municipiului Satu Mare a inaugurat oficial luna trecuta primul pod pietonal din oras. Aceasta noua punte va facilita accesul pietonal peste raul Somes.

In cadrul ceremoniei de inaugurare, presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Pataki Csaba, a declarant ca ”este un eveniment mult asteptat, care a schimbat fata orasului, dupa modernizarea Centrului Nou si a Pietei Libertatii, s-a finalizat si constructia acestei pasarele”.

Pasarela pietonala peste raul Somes este una dintre cele mai mari structuri de acest gen din Romania, avand o lungime de 214 metri, sustinerile fiind doar pe cele doua maluri.

„Am incheiat o etapa prin care am reusit sa schimbam fata orasului nostru. Vreau sa multumesc tuturor celor care au lucrat la acest proiect. […] Aceasta pasarela este ca structura una dintrele cele mai mari din Romania”, a transmis primarul Kereskenyi Gabor.

Pasarela pietonala peste Somes are o lungime totala de 214 metri si lungimea suprastructurii de 181 metri, avand trei deschideri: deschiderea centrala de 130 metri si doua deschideri de 25 metri peste albia majora – spre celor doua maluri. Suprafata pasarelei este de 1.224 mp, a rampelor de acces de 742 mp, iar suprafata totala va fi de 1.966 mp.

Articolul precedentLICITATIE PENTRU ”MILCOVIA EXPRES” – Licitatia pentru construirea Drumului Expres Focsani-Braila va fi lansata la sfarsit de iulie, inceput de august. Valoarea investitiei este de 6,75 miliarde lei
Articolul următorDRUMUL DE MARE VITEZA BUCURESTI-GIURGIU – Proiectul nou al CNIR va fi o in premiera pentru Romania, cu modelarea Building Information Modeling

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.