VESTI BUNE PENTRU DRUMUL EXPRES CRAIOVA-PITESTI – Primele doua loturi ale Tronsonului 2 se deschid in curand. Amenintari pentru Tronsonul 1

Primele doua loturi ale Tronsonului 2 ale Drumului Expres Craiova-Pitești vor fi deschise in curand, anunta ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. La Tronsonul 1, termenele sunt deja depasite, iar stadiul lucrarilor a ajuns la numai 45%.

Infrastructura rutiera progreseza. Primul lot al Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești va fi deschis inainte de Paște iar lotul 2 la scurt timp dupa aceea. Se va rezolva astfel ocolirea orașelor Balș și Slatina, o solutie așteptata de ani de zile. Pe Tronsonul 1 mobilizarea nu este suficienta. Am sa iau fara nicio ezitare masuri daca situatia nu se remediaza”, anunta ministrul Sorin Grindeanu.

Acesta a mai spus ca a inceput deblocarea liniilor de cale ferata din portul Constanta.

Este acum cel mai important port de la Marea Neagra și trebuie sa valorificam acest avantaj strategic”, adauga oficialul.

In anul 2024 se va putea deschide circulatia pe intreg drumul expres, potrivit promisiunilor autoritatilor.

DX12 este primul drum expres aflat in constructie in Romania, pe traseul Pitesti – Slatina – Craiova, cu o lungime totala planificata de 121,18 km.

Va avea o lungime de peste 121 km si cate 2 benzi pe fiecare sens si este impartit in 4 tronsoane. Lucrarile prevad realizarea a 10 intersectii rutiere si a 75 de poduri si pasaje.

Tronsonul 1 care ajunge pana la Bals a obtinut deja o amanare de 1 an de la prima estimare de finalizare a lucrarilor. Pe santier, in timpul excavarilor a fost descoperit un sit arhelogic, iar traseul a trebuit sa fie modificat. Investitia pe drumul de 17 km dintre Craiova si Bals se ridica la peste 358 de milioane de lei fara TVA.

Tronsonul 2 are o lungime de 39,85 km, cu punct de inceput limita dintre judetele Dolj si Olt, iar cu punct final Municipiul Slatina, la intersectia cu DN 65. Acesta traverseaza teritoriile administrative ale localitatilor Bals, Barza, Piatra Olt, Slatioara, Ulmi, Slatina si Valea Mare.

Tronsonul 3 are 31,75 de km si se desfasoara pe teritoriul judetului Olt, cu punct de inceput zona nodului rutier la DN 65 (Valea Mare) si cu punct final limita judetelor Olt si Arges. Sunt traversate localitatile Barasti, Colonesti, Optasi-Magura, Priseaca, Scornicesti, Tatulesti si Valea Mare, din judetul Olt.

Tronsonul 4 are o lungime de 31,8 km, cu punct de inceput localitatea Colonesti si punct final aproximativ km 103 al autostrazii. Traverseaza teritoriile administrative ale localitatilor Lunca Corbului, Albota, Costesti, Bradu, Suseni si Oarja din judetul Arges.

Articolul precedentCONTINUA LUCRARILE DE REABILITARE LA PODURILE PESTE DUNARE – Antreprenorul la Podul peste bratul Borcea, fortat sa scurteze la maximum perioada executie
Articolul următorTAROM VREA SA INCHIRIEZE SI SA VANDA AVIOANE – Compania negociaza inchirierea a pana la opt avioane Boeing 737-800 si vanzarea a patru avioane Boeing 737-300

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.