CENTURA ALESD, APROAPE GATA DE FINAL – Lucrarile, blocate timp de un an, au fost reluate. Stadiul fizic ajunge la 80%. Circulatia se va deschide in a doua jumatate a lunii iulie

Au fost reluate lucrarile pe toate tronsoanele Centurii Alesd, ca urmare a punerii in aplicare a ultimei proceduri de executare silita. Constructorii se mobilizeaza pentru a finaliza lucrarile pe o lungime de 1,5 kilometri. Stadiul fizic de executie al proiectului este de 80%.

Se fac lucrari de infrastructura rutiera care includ stabilizarea si asfaltarea drumului, lucrari de fundatie la sensul giratoriu de la intersectia cu DJ 764 spre Astileu, relocarea utilitatilor si pregatirea fundatiei cu balast pe diferite segmente, precizeaza Consiliul Judetean Bihor.

In a doua jumatate a lunii iulie, Centura Alesd va fi deschisa circulatiei. Lucrarile au fost reluate pe toate tronsoanele, dupa un an in care au fost blocate din cauza unui sir de procese. Centura Alesd va debloca tranzitul prin oras si va facilita circulatia in zona din jurul orasului. Cei care tranziteaza orasul inspre Cluj-Napoca pierd minute bune in trafic, generand un deranj atat pentru ei, cat si pentru cei care locuiesc in Alesd”, a explicat Ilie Bolojan, presedintele Consiliului Judetean Bihor.

Lucrarile pe centura Alesd au fost blocate timp de un an din cauza contestatiilor deciziilor de expropriere emise de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Din cei 23 de localnici care au contestat aceste decizii, majoritatea au renuntat la procese. Sapte persoane au pierdut procesele, instantele respingand cererile, iar in cazul a cinci persoane s-au pus in aplicare proceduri de executare silita.

Lungimea totala a Centurii Alesd este de 5,8 kilometri. In septembrie 2023 a fost deschisa partial circulatia pe o lungime de 2,3 km, de la km 3+600 pana la km 5+852, intre DN1 si DN1H, in localitatea Pestis, pe directia Zalau.

Lucrarile sunt executate de asocierea de firme Drum Asfalt si Trameco, iar valoarea contractului este de 89.097.659,28 lei, inclusiv TVA. Finantarea este asigurata din fonduri europene, alocate prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014 – 2020.

Proiectul se realizeaza in baza unui protocol de colaborare incheiat intre Consiliul Judetean Bihor si Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Articolul precedentDRUMURI MODERNIZATE IN SATU MARE – S-a lansat licitatia de 38 milioane lei pentru lucrari pe aproape 10 kilometri la drumul judetean DJ 196C Piscolt
Articolul următorPODUL DE LA GRADISTEA, PE ULTIMA SUTA DE METRI – Circulatia pe podul de cale ferata de la Gradistea se deschide pe 1 iunie, dupa 19 ani. Cum arata acum noul pod – VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.