DRUMURI MODERNIZATE IN SATU MARE – S-a lansat licitatia de 38 milioane lei pentru lucrari pe aproape 10 kilometri la drumul judetean DJ 196C Piscolt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Drumul judetean care leaga comuna Piscolt de comuna Andrid va fi modernizat. Consiliul Judetean Satu Mare a lansat procedura de licitatie deschisa pentru proiectarea si executia lucrarilor drumului judetean DJ 196C Piscolt (DN 19) – Andrid (intersectie DJ 108M), in lungime de 9,5 km.

Valoarea estimata a contractului este de 37.972.323 de lei, fondurile fiind asigurate prin Programul National de Investitii “Anghel Saligny”.

Durata contractului este de 30 luni, din care 6 luni sunt prevazute pentru proiectare si 24 de luni pentru executia lucrarii.

Consiliul Judetean Satu Mare va transforma aceasta ruta intr-o artera sigura, eficienta si adaptata cerintelor moderne de transport”, arata CJ Satu Mare.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor este data de 29 mai ora 15.00.

Tronsonul pe care se vor executa lucrarile privind modernizarea sectorului din drumul judetean DJ 196C pe o lungime de 9.504,13 km, acesta porneste din Piscolt, din DN 19 la km 51+700 al acestuia si la sfarsit, intersecteaza DJ 108M in localitatea Andrid”, arata anuntul din SEAP.

Ofertantii vor face dovada ca in ultimii 5 ani au executat lucrari in valoare cumulata de cel putin 30 milioane lei, fara TVA, realizate la nivelul a maxim trei contracte de executie si/sau contracte de proiectare si executie, similare din punct de vedere al complexitatii cu cea care face obiectul achizitiei, duse la bun sfarsit.

In plus, tronsonul de drum judetean dintre Archid si limita cu Satu Mare intra in reabilitare. Consiliul Judetean Salaj a predat constructorului amplasamentul pentru reabilitarea si modernizarea sectorului de drum de la iesire din localitatea Archid pana la limita cu judetul Satu Mare, parte a Drumului Judetean 110A.

Investitia in valoare de circa 3 milioane de lei vizeaza reabilitarea si modernizarea tronsonului pietruit – in lungime de 1,1 km, amenajarea de santuri betonate, executarea a patru podete noi, precum si montarea de parapete de siguranta, indicatoare si marcaje rutiere.

Termenul de executie a lucrarilor este de sase luni.

De asemenea, pe DJ 191G: Crasna (DJ 108G) – Marin – Valcau de Jos, interventiile pentru reabilitarea si consolidarea drumului sunt in plina desfasurare.

In aceasta perioada, echipele constructorului efectueaza urmatoarele lucrari:

  • executie terasamente intre localitatile Crasna si Marin
  • decapare strat asfaltic existent de la iesire din Crasna, catre Marin
  • realizare podete tubulare transversale pe intreg traseul
  • executie dren longitudinal de la iesire din Marin, catre Valcau
  • realizare piloti de indesare din balast stabilizat intre Crasna si Marin, banda stanga
  • defrisare si curatare tufisuri si arbusti intre Crasna si Marin

 

Articolul precedentMETROUL DE LA CLUJ – A fost semnata autorizatia de construire pentru trenul metropolitan. Magistrala va avea 21,3 km lungime si 19 statii
Articolul următorCENTURA ALESD, APROAPE GATA DE FINAL – Lucrarile, blocate timp de un an, au fost reluate. Stadiul fizic ajunge la 80%. Circulatia se va deschide in a doua jumatate a lunii iulie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.