METROUL DE LA CLUJ – A fost semnata autorizatia de construire pentru trenul metropolitan. Magistrala va avea 21,3 km lungime si 19 statii

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a semnat marti, 21 mai 2024, autorizatia de construire pentru trenul metropolitan, magistrala de peste 23 de kilometri, care va avea 19 statii.

Potrivit presedintele CJ Cluj, Alin Tise, acesta este ”un pas necesar pentru demararea efectiva a acestui proiect mult asteptat, care va influenta in mod decisiv dezvoltarea viitoare a intregii zone metropolitane Cluj”.

Potrivit proiectului, Magistrala 1 de metrou Cluj va avea o lungime de 21,3  km, cu 19 statii subterane si un depou suprateran.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise, a semnat marti, 21 mai 2024, in regim de urgenta, autorizatia de construire pentru investitia «Tren metropolitan Gilau-Floresti-Cluj-Napoca-Baciu-Apahida-Jucu-Bontida – etapa 1 a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala 1 de metrou si tren metropolitan, inclusiv legatura dintre acestea. Componenta 1. Magistrala I de metrou Cluj»”, informeaza CJ Cluj.

Etapa 1 a proiectului se va desfasura pe teritoriul administrativ al municipiului Cluj-Napoca si al comunei Floresti. Traseul liniei de metrou usor incepe din zona rezidentiala din Floresti.

Astfel, primele statii vor deservi zonele de locuinte, apoi zonele multifunctionale desfasurare in jurul viitorului Spital Regional de Urgenta, respectiv al centrului comercial din apropiere. Cu urmatoarele statii se va intra pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca, acestea deservind cartierul Manastur, apoi linia va urma magistrala rutiera vest-est, traversand centrul orasului pana in Piata Marasti. De aici, o linie va continua spre zona industriala Muncii, iar o alta va deservi cartierele Gheorgheni si Sopor.

 

Articolul precedentULTIMELE PREGATIRI INAINTE DE DESCHIDERE – Centura Sanmartin va fi inaugurata in doua saptamani. Erbasu face ultimele ajustari
Articolul următorDRUMURI MODERNIZATE IN SATU MARE – S-a lansat licitatia de 38 milioane lei pentru lucrari pe aproape 10 kilometri la drumul judetean DJ 196C Piscolt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.