MAGISTRALA 5 DE METROU EROILOR-PIATA IANCULUI FACE UN PAS INAINTE – PUZ-ul a fost aprobat. Proiectul tehnic si detaliile de executie vor fi gata in acest an

Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii a avizat documentatia pentru Planul Urbanistic Zonal al Magistralei 5 de metrou (Drumul Taberei – Pantelimon), pentru sectiunea Eroilor-Piata Iancului. Documentatia este necesara in procesul de extindere a acesteia, ca o continuare a primei sectiuni deblocata si finalizata in 2020.

Aceasta sectiune a Magistralei 5, cuprinsa intre Eroilor si Piata Iancului, are o lungime de 5,2 km si un numar de 6 statii subterane de metrou si interstatiile aferente.

Suntem in etapa de realizare a proiectului tehnic si a detaliilor de executie, pe care vrem sa le finalizam anul acesta, iar in primele luni ale anului viitor vrem sa inceapa licitatia, la finalizarea careia se va intra direct in faza de executie, fiind prima documentatie tehnica “la cheie” realizata pentru constructia unei magistrale de metrou. Urmeaza ca Primaria Capitalei sa aprobe rapid acest PUZ, pentru a se putea finaliza documentatia tehnica”, spune secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu.

Traseul viitoarei linii de metrou va urmari, in principal, trama stradala existenta: Piata Operei – Bd. Mihail Kogalniceanu – Bd. Regina Elisabeta – Piata Universitatii – Bd. Carol I – Piata C.A. Rosetti – Bd. Pache Protopopescu – Piata Iancului – Soseaua Iancului. In detaliu:

  • Porneste de la Piata Operei pe Bd. Mihail Kogalniceanu unde, la intersectia cu str. Vasile Parvan, este prevazuta Statia nr. 1 – Facultatea de Drept (statie de corespondenta cu M4)
  • Continua pe Bd. M. Kogalniceanu si Bd. Regina Elisabeta, unde, la intersectia cu Bd. Schitu Magureanu, este prevazuta Statia nr. 2 – Cismigiu
  • Continua pe Bd. Regina Elisabeta unde, la intersectia cu Bd. Nicolae Balcescu, este prevazuta Statia nr. 3 – Universitate (statie de corespondenta cu M2)
  • Continua pe Bd. Carol I unde, la intersectia cu str. Calea Mosilor, este prevazuta Statia nr. 4 – Calea Mosilor (statie dr corespondenta cu M7)
  • Continua pe Bd. Pache Protopopescu unde, la intersectia cu str. Popa Nan, este prevazuta Statia nr. 5 – Traian
  • Finalul traseului va fi pe soseaua Iancului, unde la intersectia cu soseaua Mihai Bravu, este prevazuta Statia nr. 6 – Piata Iancului (statie de corespondenta cu M1)

In anul 2020, au fost puse in functiune primele 10 statii din Magistrala M5, care traverseaza Drumul Taberei, iar la sfarsitul anului 2021, a fost semnat contractul de proiectare si asistenta tehnica pentru continuarea traseului pe Sectiunea Eroilor – Piata Iancului, sectiune care va asigura legatura intre estul si centrul orasului, precum si conexiunea cu celelalte magistrale de metrou.

Articolul precedentDRUMUL EXPRES ARAD-ORADEA, FOARTE APROAPE DE A PRIMI ACORDUL DE MEDIU – Drumul costa peste 2 miliarde de euro
Articolul următorPRIORITATILE NOULUI GUVERN IN TRANSPORTURI – 200 de kilometri de drum expres si autostrada vor fi dati in trafic pana anul viitor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.