UN DRUM JUDETEAN DIN BRASOV VA FI REABILITAT CU 21 MILIOANE LEI – Incep lucrarile de refacere a drumului judetean Vulcan – Holbav

 Incep lucrarile de refacere a drumului judetean Vulcan – Holbav. Consiliul Judetean Brasov a dat startul unei noi investitii in modernizarea infrastructurii rutiere, odata cu predarea amplasamentului pentru realizarea obiectivului „Executie – Reabilitare DJ 106B Vulcan (DJ 112A) – Holbav km 0+000–6+505”.

Practic, dupa realizarea Proiectului Tehnic, verificarea si insusirea lui de catre autoritatea contractanta si obtinerea tuturor avizelor, acordurilor si autorizatiilor necesare, antreprenorul SC Viarom Construct SRL continua implementarea contractului incheiat cu Consiliul Judetean Brasov, primind amplasamentul pentru executia lucrarilor de reabilitare a drumului judetean 106B, pe traseul Vulcan – Holbav, in lungime de 6,505 km.

Valoarea totala a acestui contract este de 21.333.663 lei, fondurile fiind asigurate din bugetul judetean.

Sunt prevazute lucrari de refacere a partii carosabile, a podurilor si podetelor pe intreaga lungime a drumului, astfel incat acestea sa fie viabilizate si aduse intr-o stare corespunzatoare asigurarii cerintelor de siguranta pentru soferi si pietoni.

Firma constructoare a adus deja primele utilaje pe teren si pregateste lansarea lucrarilor. Acestea vor porni de la iesirea din comuna Vulcan si se vor desfasura pe intregul drum judetean, pana la iesirea din comuna Holbav spre satul Paltin. Potrivit managerului de proiect din cadrul Viarom Construct, Nelu Tiplea, „in maximum doua-trei zile dupa primirea ordinului de incepere si avizarea de catre Politia Rutiera, incepem lucrarile efectiv. Facem un apel la cetatenii din zona sa aiba intelegere in ceea ce priveste executarea lucrarilor, in asa fel incat sa avem un timp cat mai scurt de executie”.

Procedurile administrative au avut loc pe traseul drumului judetean DJ 106B, in prezenta presedintelui Consiliului Judetean Brasov, Todorica Serban, a vicepresedintelui Szenner Zoltan, a administratorului public Daniel Gligoras, a unor consilier judeteni si specialisti din executivul judetean, a reprezentantilor antreprenorului – SC Viarom Construct SRL, proiectantului – SC Specialist Consulting SRL si dirigintelui de santier – SC Civil Constructions VVS SRL, alaturi de primarii comunelor Vulcan si Holbav, reprezentantii furnizorilor de utilitati publice si ai institutiilor cu atributii in avizarea lucrarilor.

La eveniment a participat si Adrian-Ioan Vestea, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, avand in vedere ca acest obiectiv investitional a fost initiat in perioada mandatului sau la conducerea autoritatii publice judetene, arata CJ Brasov.

„In ultimii opt ani Consiliul Judetean Brasov, pe langa faptul ca a devenit campionul Regiunii Centru la accesarea fondurilor europene pentru modernizarea infrastructurii rutiere, a atras finantari insemnate si din programele guvernamentale – PNDL I si II si Programul National „Anghel Saligny”, si a gandit o strategie de investitii utilizand inclusiv resurse din bugetul propriu, astfel incat sa implementeze cat mai multe proiecte in domeniul reabilitarii drumurilor. Ii felicit pe colegii mei din cadrul Consiliului Judetean pentru implicarea de care au dat dovada in pregatirea acestor proiecte menite sa asigure o conectivitate cat mai buna intre toate localitatile judetului Brasov”, a spus ministrul Dezvoltarii, Adrian-Ioan Vestea.

La randul sau, presedintele CJ Brasov, Todorica Serban, a mentionat ca „avem mai multe proiecte de investitii in derulare in tot judetul si ne propunem ca in perioada urmatoare sa pregatim documentatiile necesare pentru a reabilita si moderniza toata infrastructura de drumuri judetene pe care o administram. Ne ocupam de zona Rupea, de zona Fagaras in egala masura, avem in vedere si drumurile din zona metropolitana Brasov, deoarece interesul cetatenilor din toate localitatile judetului este sa beneficieze de conditii cat mai bune de trafic rutier. Astazi ne aflam in fata unui fapt implinit, in sensul ca au fost finalizate toate procedurile premergatoare inceperii acestei lucrari. Sunt convins ca vom avea o lucrare de calitate, deoarece constructorul ne-a demonstrat ca lucreaza foarte bine”.

Termenul contractual pentru executia lucrarilor este de 12 luni, dar reprezentantii constructorului apreciaza ca lucrarea poate fi incheiata pana la finele acestui an.

„DJ 106B este un drum pe care il cunosc foarte bine, este un drum de 6,5 km pe care il vom reabilita integral, un drum important pentru locuitorii din Holbav si pentru dezvoltarea turistica a zonei. Nu va fi o lucrare usoara, mai ales in zona intravilana din Holbav, unde va trebui sa coroboram mai multe specialitati: concomitent cu drumul, paraul din stanga lui va fi introdus intr-un canal inchis, va fi realizata reteaua de apa si canalizare, vor fi stramutate retelele de medie si joasa tensiune, si toate acestea, pe un drum ingust, intre case. Am gasit solutii pentru problemele identificate pana acum si sunt ferm convins ca prin discutii si o buna colaborare cu primarii celor doua localitati si cu firma constructoare, vom rezolva orice eventual impediment”, a explicat vicepresedintele CJ Szenner Zoltan.

La randul sau Daniel Gligoras, administratorul public al judetului Brasov, cel care a coordonat toate aspectele privind pregatirea proiectului in vederea implementarii, a opinat ca „modernizarea acestui drum a fost o prioritate pentru noi, deoarece ne-am propus sa realizam o mai buna conectare a comunelor Vulcan si Holbav cu zona metropolitana Brasov si sa reusim sa punem in valoare potentialul de dezvoltare pe multiple planuri a acestei zone superbe a judetului Brasov”.

Articolul precedentAUTOSTRADA SUDULUI FILIASI-LOGOJ – CNAIR a primit sapte oferte pentru studiul de fezabilitate aferent lotului 4 Caransebes-Lugoj
Articolul următorANCHETA LA RYANAIR – Ryanair este acuzata ca nu le-a permis agentiilor de turism sa acceseze ofertele si reducerile de pe site

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.