PREMIERA IN INFRASTRUCTURA – CNAIR organizeaza recensamantul circulatiei rutiere

CNAIR a anuntat ca va organiza si coordona activitatea de recensamant general al circulatiei rutiere, prin aparatul sau tehnic de specialitate, respectiv CESTRIN. Recensamantul circulatiei rutiere a fost amanat pentru anul 2022 din cauza pandemiei COVID – 19 care a condus la modificarea fluxurilor de circulatie pe fondul restrictiilor interne si externe, programarea initiala fiind pentru anul 2020.

Recensamantul circulatiei rutiere se efectueaza o data la cinci ani si consta in inregistrari manuale ale traficului, pe categorii de vehicule, pentru fiecare post de recensamant in parte.

Acest proces de culegere a datelor de trafic se desfasoara in conformitate cu Instructiunile pentru efectuarea inregistrarii circulatiei rutiere pe drumurile publice indicativ AND 557-2022, act publicat in Monitorul Oficial al Romaniei ce consta in efectuarea de inregistrari ale traficului in 10 zile din acelasi an, acoperind toate zilele saptamanii, distribuite astfel:

• sapte zile in lunile cu trafic mediu (aprilie, mai, octombrie, noiembrie);

• trei zile in lunile cu trafic maxim (iulie, august).

Posturile recensamantului circulatiei rutiere sunt amplasate pe autostrazi, drumuri nationale si judetene. In posturile de recensamant amplasate pe reteaua de autostrazi si drumuri nationale durata inregistrarii va fi de 8 ore/zi, in timp ce pe drumurile judetene durata va fi de 14 ore/zi.

In toate posturile, indiferent de categoria drumului, se efectueaza o zi de inregistrare de 24 de ore.

Cunoasterea caracteristicilor traficului pe reteaua rutiera este absolut necesara atat pentru fundamentarea si proiectarea investitiilor rutiere si a lucrarilor de intretinere si reparare a drumurilor, fundamentarea masurilor de organizare a circulatiei rutiere si urmarirea dinamicii de evolutie a traficului pe reteaua rutiera, precum si pentru elaborarea de studii referitoare la evaluarea calitatii aerului, prin estimarea emisiilor generate de traficul rutier si a impactului asupra mediului”, spun reprezentantii CNAIR.

Articolul precedentMINISTRUL TRANSPORTURILOR, DISCUTII IN TURCIA – Grindeanu vrea mai multe rute de transport in Portul Constanta, dar si sa modernizeze infrastructura portuara
Articolul următorCAMERA DEPUTATILOR ISI CUMPARA BILETE DE AVION DE 4 MILIOANE LEI – Deputatii vor circula pe rute interne din Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.