ANCHETA LA RYANAIR – Ryanair este acuzata ca nu le-a permis agentiilor de turism sa acceseze ofertele si reducerile de pe site

Autoritatea de reglementare antitrust din Italia a deschis o ancheta impotriva companiei aeriene low-cost Ryanair. Investigatia vizeaza un posibil abuz de pozitie dominanta care a cauzat daune „grave si ireparabile” agentiilor de turism, altor companii aeriene si pasagerilor.

Autoritatea italiana a sustinut ca Ryanair, liderul de piata din Italia, nu a permis operatorilor din turism sa-si acceseze ofertele si reducerile pe site-ul sau de mai multe ori, scrie cotidianul Il Messaggero.

Reprezentantii Ryanair in Italia nu au comentat informatia.

Organismul de supraveghere AGCM a deschis in septembrie o investigatie similara asupra companiei aeriene low cost, care s-a extins pana a devenit cel mai mare transportator aerian din Italia. Ryanair se afla, de asemenea, intr-o disputa cu guvernul italian, care incearca sa tina in frau pretul zborurilor interne catre principalele sale insule in perioadele de varf.

AGCM a sustinut ca Ryanair nu a permis in mai multe randuri operatorilor turistici fizici sau online sa aiba acces la ofertele si reducerile sale pe site-ul sau, a precizat ziarul, care a anuntat in avans o decizie a autoritatii de reglementare.

Ryanair, cea mai mare companie aeriana din Europa dupa numarul de pasageri, va avea la dispozitie opt zile pentru a raspunde acuzatiilor. Probabil, reprezentantii companiei aeriene se vor intalni cu membrii autoritatii de reglementare pe 18 aprilie. In cazul in care argumentele Ryanair nu vor fi convingatoare, italienii vor dispune eliminarea tuturor procedurilor reclamate de operatori, noteaza Euronews.

Transportatorul urmareste sa-si dezvolte pozitia de lider pe piata in Italia in conditiile in care pe aeroporturile italiene ar putea fi mai multe locuri pentru avioane.

Daca autoritatea de reglementare antitrust gaseste dovezi ale unui comportament anticoncurential, Ryanair va trebui sa permita operatorilor de turism sa-si acceseze ofertele.

Aceasta nu este prima data cand compania aeriana se intelege cu oficialii italieni.

Vara trecuta, guvernul a stabilit o limita a pretului zborurilor pentru a calatori din Italia continentala catre insulele Sicilia si Sardinia.

Mutarea a fost conceputa pentru a permite o mai mare libertate de miscare, desi compania Ryanair a considerat masurile ca fiind ilegale.

 

Articolul precedentUN DRUM JUDETEAN DIN BRASOV VA FI REABILITAT CU 21 MILIOANE LEI – Incep lucrarile de refacere a drumului judetean Vulcan – Holbav
Articolul următorZBORURI NOI DE PE AEROPORTUL DIN BRASOV – Care sunt primele destinatii operate de Fly Lili pe Aeroportul Brasov

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.