CFR ORGANIZEAZA LICITATIE DE 4,2 MILIARDE LEI – Compania va inlocui linia de cale ferata pe aproape 1.500 de km

Compania Nationala de Cai Ferate CFR a lansat licitatia pentru lucrari de intretinere prin inlocuirea la rand a elementelor componente ale suprastructurii caii, pe o lungime de maximum 1.461 km din reteaua feroviara. Valoarea totala estimata a acordului-cadru, impartit in 8 loturi, este de minimum 1.001.483.640 lei fara TVA si de maximum 4.216.621.320 de lei, fara TVA, sursa de finantare fiind asigurata din fonduri de la bugetul de stat.

Aceste lucrari au drept scop readucerea liniilor in parametri proiectati si circulatia trenurilor cu vitezele initiale de maximum 120 km/h.

Acordurile-cadru, aferente celor opt sucursale regionale de cale ferata (Bucuresti, Craiova, Timisoara, Cluj, Brasov, Iasi, Galati si Constanta), se vor derula pe o perioada de 4 ani si au ca obiectiv stabilirea termenilor si conditiilor ce vor guverna contractele sectoriale de lucrari (contractele subsecvente de lucrari, care se vor incheia la nivel de regionala, in limita fondurilor alocate).

Lucrarile de intretinere prin inlocuirea la rand a elementelor componente ale suprastructurii caii si realizarea caii fara joante, care se vor executa pe o lungime de 1.461 km de cale ferata, au ca obiectiv aducerea liniei in parametri proiectati pentru viteza maxima de circulatie de 120 km/ora.

Avand in vedere faptul ca liniile de cale ferata de pe reteaua feroviara prezinta o stare tehnica care nu permite exploatarea la capacitate maxima a capacitatii de transport si circulatia trenurilor in conditii de fiabilitate, confort si siguranta; uzura accentuata la intreg ansamblu de elemente din care este alcatuita calea ferata: sina, traverse, prinderi; trecerile la nivel prezinta degradari care ingreuneaza trecerea vehiculelor peste cale ferata, Compania Nationala de Cai Ferate “CFR” doreste incheierea a 8 acorduri-cadru (cate un acord-cadru pentru fiecare Sucursala Regionala CF 1-8) care au ca obiect stabilirea termenilor si conditiilor ce vor guverna contractele sectoriale de lucrari (contractele subsecvente de lucrari) pentru: Lucrari de intretinere prin inlocuirea la rand a elementelor componente ale suprastructurii caii”, arata anuntul.

Executia lucrarilor se va desfasura pe raza de activitate a Sucursalelor Regionale CF, separat pe loturi in conformitate cu cerintele caietului de sarcini.

Ofertantul trebuie sa faca dovada ca a dus la bun sfarsit in ultimii cinci ani (perioada ce se calculeaza de la data limita de depunere a ofertelor) lucrari in domeniul infrastructurii feroviare de natura sau complexitate similare cu obiectul procedurii, respectiv: lucrari de constructii cai ferate noi; si/sau lucrari de modernizare si/sau reabilitare si/sau consolidare si/sau reparatii capitale a caii ferate; si/sau lucrari de intretinere periodica a caii ferate si lucrari de sudare a sinelor de cale ferata. Aceste 2 tipuri de categorii de lucrari se pot regasi fie in cadrul aceluiasi contract, fie in contracte diferite.; si/sau lucrari de reparatii curente a caii ferate si lucrari de sudare a sinelor de cale ferata. Aceste 2 tipuri de categorii de lucrari se pot regasi fie in cadrul aceluiasi contract, fie in contracte diferite, la nivelul unui contract sau a maxim 8 contracte in valoare cumulata de cel putin 126.000.000 lei fara TVA, indiferent de lotul la care se participa, se mentioneaza in anunt.

Termenul limita pentru primirea ofertelor este 31 martie 2022, deschiderea acestora urmand sa aiba loc in aceeasi zi la ora 15.00.

Anuntul de participare cu nr. CN1038900/02.02.2022 este disponibil in Sistemul Electronic al Achizitiilor Publice (SEAP), la adresa www.e-licitatie.ro.

Articolul precedentTRANSPORTATORII ROMANI RISCA FALIMENTUL – Noile reguli din transport shimba preturile. Pachetul Mobilitate 1 contine certificate de detasare valabile 6 luni
Articolul următorGUVERNUL APROBA VALOAREA PASAJELOR RUTIERE DIN SINAIA – Proiectul de 110 milioane lei va fluidiza traficul pe Valea Prahovei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.