APAR NOI NODURI RUTIERE PE AUTOSTRAZI – Au fost depuse cinci oferte pentru proiectarea a trei noduri rutiere pe autostrazi

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu, anunta ca au fost depuse oferte pentru realizarea a patru noi proiecte de infrastructura in Ilfov, Calarasi si Buzau.

  1. Trei noduri rutiere vor fi construite pe 3 autostrazi.

Aceste noduri rutiere fac parte din reteaua noilor noduri rutiere (36) care vor contribui la cresterea capacitatii de trafic si imbunatatirea conectivitatii la nivel de retea de infrastructura rutiera nationala.

Pentru prima etapa de proiectare a trei noduri rutiere ce vor asigura conectivitatea cu trei autostrazi, au fost depuse 5 oferte, dupa cum urmeaza:

  • Bridge Consult SRL
  • Eco Geodrum SRL
  • Incons SRL
  • Like Consulting SRL
  • Asocierea MEM PROJECT CONSTRUCT S.R.L (lider) – DAROCONSTRUCT SRL

Castigatorul va proiecta urmatoarele noduri rutiere:

Autostrada Bucurestiului A0

Nod rutier Clinceni, localizat in zona localitatii Clinceni (Ilfov) – Lotul 3 Sud al Autostrazii Bucurestiului A0, proiect solicitat si realizat cu sprijinul si colaborarea Consiliului Judetean Ilfov, prin presedintele Hubert Thuma si Primariei comunei Clinceni, prin primarul Adrian Budeanu

Autostrada Soarelui A2

Nod rutier Borcea (km 131+500), localizat pe Autostrada Soarelui A2, tronson Drajna – Fetesti

Autostrada Moldovei A7

Nod rutier Cochirleanca (km 15+500), localizat pe Autostrada Moldovei A7, tronson Buzau – Focsani

Valoarea estimata a contractului este de 2,10 milioane lei, fara TVA, iar sursa de finantare este asigurata din fonduri europene nerambursabile, din cadrul Programului Transport 2021-2027.

Durata contractului va fi de 8 luni, din care 7 luni pentru perioada de elaborare a studiului de fezabilitate.

Realizarea acestor noduri rutiere reprezinta o strategie de conectivitate suplimentara intre drumurile de mare viteza (autostrazi si drumuri expres) si zonele in curs de dezvoltare, atat pentru a creste sustenabilitatea infrastructurii de mare viteza, cat si a consolidarii dezvoltarii unor zone economice. Aceasta strategie este cuprinsa in Programul Investitional 2021-2030 pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din Romania, elaborat si aprobat in perioada 2020-2021.

  1. Largirea la trei benzi a DN1 in zona Aeroportului Otopeni

Pentru acest proiect, care vizeaza largirea la 3 benzi pe sens a sectorului de drum cuprins intre Aeroportul International „Henri Coanda” Otopeni si Autostrada Bucurestiului A0, zona Lotului 2 Nord, au fost depuse 4 oferte:

  • Bridge Consult SRL
  • Eco Geodrum SRL
  • Incons SRL
  • Like Consulting SRL

Principalele caracteristici solicitate pe care castigatorul le va cuprinde sunt:

  • largirea la 3 benzi pe sens
  • posibilitatea efectuarii de catre soferi a virajului la stanga pentru intoarcere dupa nodul rutier A0 x DN1, pe sensul de mers Bucuresti – Ploiesti
  • asigurarea unui acces facil agentilor economici si cartierelor rezidentiale

Valoarea estimata a contractului este de 1,53 milioane lei, fara TVA, iar sursa de finantare este asigurata din fonduri europene nerambursabile, din cadrul Programului Transport 2021-2027.

Durata contractului va fi de 8 luni, din care 7 luni pentru perioada de elaborare a studiului de fezabilitate.

 

Articolul precedentMAGISTRALA MODERNIZATA – Cea mai aglomerata magistrala de metrou, Berceni-Pipera, va fi modernizata. Proiectul ajunge la aproape 1 miliard de lei
Articolul următorAUTOSTRADA MOLDOVEI – Pana la finalul anului va fi deschisa circulatia pe 148 de kilometri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.