PODUL DIN IARA, DE PE DJ 107M, VA FI RECONSTRUIT – Investitia se ridica la 62,2 milioane lei fara TVA

Incep lucrarile de modernizare a podului din localitatea Iara, de drumul judetean 107M.

Consiliul Judetean Cluj a anuntat ca in aceasta saptamana demareaza lucrarile de demolare a podului care traverseaza Valea Negrului, in localitatea Iara. Situat pe drumul judetean 107M, la kilometrul 28+332, acesta va fi demolat in vederea construirii unui pod nou.

Lucrarile care vizeaza realizarea noului pod se executa in baza proiectului cu finantare europeana ”Modernizarea si reabilitarea drumului judetean DJ 107M Luna de Sus – Baisoara – Buru – limita cu judetul Alba, km 0+000 – km 42+000”.

Investitia care vizeaza modernizarea DJ 107M, pe toata lungimea acestuia, are o valoare de 62.247.228 lei, fara TVA, si este finantata atat din fonduri europene, cat si de la bugetul judetului.

Astfel, dupa demolarea podului deteriorat, se va trece la executarea unui nou pod. Acesta va avea o lungime de 20,60 metri si o latime totala de 10,95 metri. Latimea partii carosabile va fi de 8,40 metri, la care se adauga un trotuar situat pe partea dreapta, in latime de 1,5 metri.

De asemenea, trotuarul va fi delimitat de partea carosabila printr-un parapet directional rigid.

In acest context, pe perioada desfasurarii lucrarilor de demolare a vechiului pod si de realizare a noului pod, circulatia rutiera pe acest sector de drum judetean se va desfasura pe un singur sens de circulatie, cu incepere de luni, 11 iulie, pana in data de miercuri, 13 iulie, urmand ca circulatia rutiera sa fie temporar inchisa, cu incepere de joi, 14 iulie, pana in data de sambata, 15 octombrie.

Pe toata perioada desfasurarii lucrarilor si a inchiderii temporare a circulatiei rutiere publice pe acest sector de drum judetean, traficul rutier din zona podului va fi deviat pe o ruta ocolitoare, respectiv pe drumul comunal DC 102, pe directia localitatii Masca, cu o restrictie de tonaj de 7,5 tone.

Articolul precedentANUL ACESTA VOM CIRCULA PE PASAJUL DE LA DOMNESTI – Se monteaza balustrada pietonala. Urmeaza ultima etapa de betonare
Articolul următorSECTIUNEA 3 DIN AUTOSTRADA SIBIU-PITESTI INAINTEAZA – CNAIR se pregateste sa semneze contractul pentru proiectarea si executia drumului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.