PATRU OFERTE PENTRU TRONSONUL 3 AL AUTOSTRAZII SIBIU-FAGARAS – Autostrada de 17,61 de km costa pana la 2,16 miliarde de lei fara TVA

Patru oferte au fost depuse pentru proiectarea si executia Tronsonului 3 (Arpasu de Jos- Sambata de Sus) al Autostrazii Sibiu-Fagaras:

– WEBUILD SPA

– MAKYOL Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S.

– MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI

– ASOCIEREA AUTOMAGISTRAL-PIVDEN – ROSTDORSTROY SRL

Durata contractului este de 108 de luni: 12 luni perioada de proiectare; 36 de luni perioada de executie a lucrarilor; 60 de luni perioada de garantie.

Tronsonul 3, Arpasu de Jos (DN1) – Sambata de Sus (DJ 105B) are o lungime de 17,61 km si o valoare estimata cuprinsa intre 1,83 miliarde de lei si 2,16 miliarde de lei, fara TVA.

Pentru proiectarea si executia acestui lot, cu o lungime de 17,61 de km si o valoare estimata cuprinsa intre 1,83 de miliarde de lei si 2,16 miliarde de lei (fara TVA), au depus oferte firme si asocieri de firme din Italia, Turcia si Ucraina. Contractul, finantat prin Programul Transport (fonduri europene), prevede maximum 12 luni pentru perioada de proiectare si 36 de luni pentru executie”, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

De asemenea, tot in aceasta saptamana au fost depuse ofertele si pentru Tronsonul 2 Avrig-Marsa (DJ 105G) – Arpasu de Jos (DN1), dupa cum urmeaza:

  1. Asocierea AUTOMAGISTRAL PIVDEN – ROSTDORSTROY
  2. KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET A.S.
  3. MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S.
  4. MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI
  5. PORR CONSTRUCT SRL
  6. WEBUILD SPA – MILANO

Contractul pentru constructia tronsonului 2 prevede executia a 19,92 km, cu o valoare estimata de 1.713 miliarde lei, fara TVA, in termen de 48 luni.

Autostrada Sibiu-Fagaras are o lungime totala de 68 km, iar traseul acesteia porneste din dreptul localitatii Boita si se termina in apropierea Municipiului Fagaras. Trece adiacent de localitatile Turnu Rosu, Sebesu de Jos, Racovita, Marsa – Avrig, Porumbacu de Jos – Porumbacu de Sus, Sarata, Scoreiu, Carta, Arpasu de Jos, localitati ce apartin judetului Sibiu si de localitatile Ucea de Jos – Ucea de Sus, Vistea de Jos – Vistea de Sus, Dragus, Sambata de Jos, Voila – Voivodeni, Dridif – Luta, Hurez, Municipiul Fagaras si Ileni, din judetul Brasov.

Sursa de finantare este din fonduri europene nerambursabile din cadrul Programului Transport.

Articolul precedentTURCII CASTIGA CONTRACT 1,27 MILIARDE LEI FARA TVA IN ROMANIA – Asocierea Insaat-Somet va construi linia de metrou Tokyo – Aeroport Otopeni
Articolul următorDRUMUL JUDETEAN DJ 205 E VIDRA – VIZANTEA LIVEZI – CAMPURI SE CONSOLIDEAZA – Lucrarile costa 87 milioane lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.