TURCII CASTIGA CONTRACT 1,27 MILIARDE LEI FARA TVA IN ROMANIA – Asocierea Insaat-Somet va construi linia de metrou Tokyo – Aeroport Otopeni

Metrorex a desemnat castigatorul licitatiei retranse pentru contractul de achizitie privind constructia liniei de metrou intre statia Tokyo si Aeroport Otopeni, pe baza criteriului de atribuire „Cel mai bun raport calitate – pret”.

Valoarea contractului este de 1.278.415.271,87 lei, fara TVA. Sursele de finantare ale contractului sunt asigurate de la bugetul de stat si fonduri externe rambursabile – credit extern JICA.

Castigatorul procedurii de atribuire este Asocierea Gülermak Ağir Sanayi Insaat Ve Taahhüt A.S.-Somet SA.


Informarea privind rezultatul procedurii de atribuire a fost transmisa marti, 28 februarie 2023, în Sistemul de Achizitii Publice (SEAP).


Turcii au la dispoziție 48 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Secțiunea 2: Tokyo – Aeroport Henri Coandă are un traseu de 7,6 km și cuprinde 6 stații:

  • Washington
  • Paris
  • Bruxelles
  • Otopeni
  • Ion I.C. Brătianu
  • Aeroport Otopeni

In ședința de Guvern din 2 octombrie 2021 a fost deblocat proiectul Magistralei M6, iar la data de 19 octombrie 2021 a fost lansata licitatia.

M6 este prima linie de transport public de mare capacitate, care face legatura intre Nordul si Sudul Bucurestiului, prima magistrala care leaga direct Capitala de localitatile din Ilfov (Otopeni-Bucuresti-Jilava)”, spune secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scriosteanu.

După finalizare, acest lot va completa traseul Magistralei 6 de metrou și va asigura legătura între actuala stație de metrou 1 Mai existentă și Aeroportul Otopeni.

Întreaga Magistrală 6 a metroului bucureștean va avea o lungime de 14,2 km și 12 stații de metrou.

Proiectul Magistrala 6 “Legatura retelei de metrou cu Aeroportul International Henri Coanda” cu o lungime totala de 14,2 km si 12 statii de metrou contribuie, prin realizarea sa, la dezvoltarea economiei regionale si îmbunatatirea mediului urban prin reducerea blocajelor de trafic, a accidentelor rutiere si a poluarii aerului, fiind un proiect de utilitate publica de interes national.

Articolul precedentO NOUA VAMA INTRE ROMANIA SI REPUBLICA MOLDOVA – In satul Bumbata din Vaslui se va deschide un nou punct vamal pana la inaugurarea podului
Articolul următorPATRU OFERTE PENTRU TRONSONUL 3 AL AUTOSTRAZII SIBIU-FAGARAS – Autostrada de 17,61 de km costa pana la 2,16 miliarde de lei fara TVA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.